Binnenkijken bij restaurant Elements van het Bucuti & Tara Beach Resort op Aruba
Titel
Binnenkijken bij restaurant Elements van het Bucuti & Tara Beach Resort op Aruba
Auteur(s)
Marjon Prummel

Binnenkijken bij restaurant Elements van het Bucuti & Tara Beach Resort op Aruba

Restaurant Elements van het Bucuti & Tara Beach Resort op Aruba is gerenoveerd. Ontwerpbureau FG Stijl creëerde het nieuwe ontwerp.

Samen met de lokale vakmensen van het eiland kwam het nieuwe restaurant Elements van het Bucuti & Tara Beach Resort tot leven. Naast de renovatie, ontwierp het culinaire team van het resort een nieuw menu.

Het resort is het eerste en enige gecertificeerde CO2-neutrale hotel in het Caribisch gebied. Ook staat Bucuti ieder jaar weer in de Tripadvisor’s Top 25 Hotels ter wereld.

Stijl gecombineerd met milieubewustzijn

De grote ramen van vloer tot plafond laten het zonlicht van Aruba binnenstromen. Het gevoel van binnen en buiten smelt hierdoor samen. Elements weerspiegelt een moderne interpretatie van Aruba’s natuur en de rijke geschiedenis van het eiland. Bucuti zet zich al jaren in voor het behoud van de natuur. Elk detail in het ontwerp is dan ook geïnspireerd op de natuur van Aruba.

Farm-to-future

Elements wordt erkend als een pionier in de Caraïben op het gebied van 'farm-to-future' dineren. Het restaurant omarmd dan ook de duurzame en lokale keuken. Executive chef Federico Marin en director of food & beverage Nicolas Nemalceff luiden dit nieuwe tijdperk in met een nieuwe menukaart.

De gerechten bevatten allen een mediterrane flair. De menukaart biedt een scala aan veganistische, vegetarische en glutenvrije opties, naast uiteraard de klassieke vleesgerechten. Elke maaltijd viert duurzaamheid en smaak, zo worden alle gerechten bereid met lokaal ingekochte ingrediënten, een opmerkelijke prestatie op Aruba.

Duurzaamheid, óók in de keuken

Duurzaamheid staat bij Bucuti & Tara Beach Resort en uiteraard bij Elements voorop. De maaltijden worden bereid in een fossiele brandstofvrije keuken die draait op hernieuwbare energie.

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.

Binnenkijken bij

Binnenkijken bij chef's table-restaurant Notable in Echt in een voormalige dakpannenfabriek

Chefkok Vital Awick en sommelier Adriaan Visser bundelen hun krachten en openden op 1 februari restaurant Notable in Echt. Een deel van de eerste verdieping van de voormalige dakpannenfabriek werd omgetoverd tot een intiem chef's table-restaurant en biedt plaats aan 24 gasten.

Binnenkijken bij

Binnenkijken bij Grand Café Mahler op de Zuidas

Op de Amsterdamse Zuidas, in het duurzame kantoorgebouw The Edge, komen werk en ontspanning samen in Grand Café Mahler by Hutten. Het vernieuwde concept combineert volgens locatiemanager Frank van der Slink warmte, toegankelijkheid en flexibiliteit.

Gespot

Gespot bij Rokin 85: 5 unieke ervaringen - van dineren in een wijnvat tot disco op het toilet

Rokin 85, de nieuwste gastropub in Amsterdam, zit vol verrassingen. Effecten in het interieur prikkelen de zintuigen en wekken nieuwsgierigheid. Van dineren in een wijnvat tot een interactief plafond: vijf opvallende elementen die de beleving naar een hoger niveau tillen.

Binnenkijken bij

Binnenkijken bij Aperitivo in Leiden: 'Chaos in gerestyled restaurant'

Aperitivo, het Italiaanse restaurant aan de Breestraat in Leiden, is onlangs volledig gerestyled door designer Will Erens van Too Many Agencies. De opdracht? 'Het mag lekker gek', aldus eigenaar Singha Witteman. Met deze restyling heeft het restaurant niet alleen een extravagante uitstraling gekregen, maar ook een interieur dat uniek is in de Leidse horeca.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.