Samen met de lokale vakmensen van het eiland kwam het nieuwe restaurant Elements van het Bucuti & Tara Beach Resort tot leven. Naast de renovatie, ontwierp het culinaire team van het resort een nieuw menu.
Het resort is het eerste en enige gecertificeerde CO2-neutrale hotel in het Caribisch gebied. Ook staat Bucuti ieder jaar weer in de Tripadvisor’s Top 25 Hotels ter wereld.
Stijl gecombineerd met milieubewustzijn
De grote ramen van vloer tot plafond laten het zonlicht van Aruba binnenstromen. Het gevoel van binnen en buiten smelt hierdoor samen. Elements weerspiegelt een moderne interpretatie van Aruba’s natuur en de rijke geschiedenis van het eiland. Bucuti zet zich al jaren in voor het behoud van de natuur. Elk detail in het ontwerp is dan ook geïnspireerd op de natuur van Aruba.
Farm-to-future
Elements wordt erkend als een pionier in de Caraïben op het gebied van 'farm-to-future' dineren. Het restaurant omarmd dan ook de duurzame en lokale keuken. Executive chef Federico Marin en director of food & beverage Nicolas Nemalceff luiden dit nieuwe tijdperk in met een nieuwe menukaart.
De gerechten bevatten allen een mediterrane flair. De menukaart biedt een scala aan veganistische, vegetarische en glutenvrije opties, naast uiteraard de klassieke vleesgerechten. Elke maaltijd viert duurzaamheid en smaak, zo worden alle gerechten bereid met lokaal ingekochte ingrediënten, een opmerkelijke prestatie op Aruba.
Duurzaamheid, óók in de keuken
Duurzaamheid staat bij Bucuti & Tara Beach Resort en uiteraard bij Elements voorop. De maaltijden worden bereid in een fossiele brandstofvrije keuken die draait op hernieuwbare energie.