Unieke horecacombinatie aan de A28: wegrestaurant De Lichtmis en McDonald's Zwolle

Unieke horecacombinatie aan de A28: wegrestaurant De Lichtmis en McDonald's Zwolle
V.l.n.r.: Bianca, Peter en Bertus Huisman, Kim en Sjoerd-Jan Feenstra.

De eerste paal is geslagen en daarmee een start gemaakt met de bouw van een unieke horecacombinatie tussen De Lichtmis en McDonald's Zwolle.

Deze lokale samenwerking aan de A28, ter hoogte van afslag 22, markeert een nieuw begin voor wegrestaurant De Lichtmis.

Het wegrestaurant, een familiebedrijf dat al door de vijfde generatie werd bestierd, brandde in 2020 in z’n geheel af. Om een nieuwe locatie te realiseren werd daarom gezocht naar een horecapartner met dezelfde ambities, servicegerichtheid en een hart voor lokaal ondernemerschap. Deze eigenschappen vond Peter Huisman in Sjoerd-Jan Feenstra, franchisenemer bij McDonald’s met al enkele restaurants in de directe omgeving.

Formules versterken elkaar

Sjoerd-Jan Feenstra: 'Ik ben trots dat ik als ondernemer deze samenwerking kan aangaan en op de mooie lokale ontwikkeling die hier tot stand komt. De beide formules versterken elkaar; als ondernemers vinden we servicegerichtheid, ambitie en lokaal ondernemerschap ontzettend belangrijk maar serveren we een verschillende gastervaring.'

Naar verwachting worden er tussen de 80 en 100 arbeidsplekken gerealiseerd bij het restaurant van McDonald’s.

Peter Huisman: 'Het voelt goed om er samen een succes van te maken. Ik ben ervan overtuigd dat we elkaar versterken. Met onze servicegerichte en enthousiaste medewerkers bieden we onze gasten een kwalitatief goede à la carte maaltijd tegen een betaalbare prijs.'

Wegrestaurant

Huisman: 'Wij zijn en blijven er voor de chauffeurs, het werkverkeer, vertegenwoordigers, zakelijke dienstverleners en de vele gezinnen. In ons nieuwe restaurant bieden we ook vergaderruimte, werkplekken en logiesruimte aan. En het ruime parkeerterrein wordt voorzien van voldoende snelle laadpalen, zodat iedereen na een relaxte break weer opgeladen zijn reis kan vervolgen.'

De verwachte opening van de nieuwe restaurants is in het laatste kwartaal van dit jaar. Tot de opening blijft de Lichtmis haar gasten bedienen in het huidige horecapaviljoen.

Bekijk deze collectie

Financieel gezond

Bij het exploiteren van een horecazaak komt enorm veel kijken. Vooral op financieel gebied. In deze collectie staan tips & tricks om het rendement van je horecazaak te verhogen. Ook bevat de collectie kennisartikelen over financiering en (het voorkomen van) faillissement.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.