‘We voeren dit jaar een verandering door in het hele professionele portfolio kruiden en specerijen. Hiermee verduidelijken we het assortiment en bijbehorende concepten. Daarnaast wordt gebruik en verbruik gekoppeld aan de verpakkingsgroottes. Ook introduceren we een opgefrist design met aangescherpte productbenamingen en nieuwe fotografie’, vertelt Plien Castelijns, Marketingmanager B2B. Deze nieuwe uitstraling past volgens Castelijns beter bij waar Verstegen Professional anno 2024 voor staat: verfijning, vakmanschap en een diepgewortelde passie voor authentieke smaken.
Wat maakt Verstegen Professional kruiden en specerijen zo uniek?
‘Wij waarderen de erkenning van onze klanten, die Verstegen Professional kiezen om de pure smaken, ons uitgebreide assortiment en onze voortdurende innovatie. Onze kruiden en specerijen zijn maar een snufje wat zij toevoegen aan hun gerechten, maar dat snufje is van hele grote invloed. Ze zijn de essentie van jouw keuken, het transformeert een gerecht of recept van goed naar groots in smaak en signatuur. Het vertrouwen in onze onderscheidende smaken is wat ons iedere dag opnieuw motiveert het allerbeste te halen uit het mooiste dat de natuur ons te bieden heeft.
Onze kennis gaat generaties terug, waarin we investeerden in een wereldwijd netwerk en de kennis en kunde om de mooiste kruiden en specerijen optimaal aan onze klanten te leveren. Dat vertaalt zich in kruiden en specerijen, vol van aroma, kleur en, vooral, smaak.’
Hoe waarborgt Verstegen Professional de transparantie en kwaliteit in elke stap van het productieproces?
‘Onze kruiden en specerijen halen we direct bij de oorsprong, op plekken waar de klimatologische omstandigheden optimaal zijn. We hebben we alles in eigen hand. Van de selectie en het, zorgvuldige vervoer, tot het malen in onze eigen fabriek in Rotterdam, en zo kunnen wij de kwaliteit altijd waarborgen. Professionals willen weten wat zij serveren aan hun gasten en klanten. Daarom voelen wij de verantwoordelijkheid altijd transparant te werken, voedselveilig, met vermelding van allergenen en verantwoord van zaadje tot specerij. We verplichten ons tot duidelijkheid over de herkomst en kwaliteit van onze producten, van boer tot bord.’
Op welke manier helpt Verstegen chefs om innovatieve recepten te creëren met jullie kruiden en specerijen?
‘Als Verstegen Professional kennen we de wereld van kruiden en specerijen, maar begrijpen we ook de uitdagingen waarmee professionele chefs en versspecialisten worden geconfronteerd. Die twee werelden brengen we graag samen met kennis, creativiteit en inspiratie om onze kruiden en specerijen toe te passen in de mooiste recepturen. Door ons te verdiepen in de behoeften van onze klanten en zelf voortdurend te blijven leren, ontdekken en ontwikkelen, blijven we vooroplopen in een dynamische industrie. Verstegen Professional staat altijd klaar om te verrassen en te verleiden met de tijdloze smaken van authentieke kruiden en specerijen.’
Hoe combineren jullie traditie met technologie in het productieproces?
‘We omarmen eeuwenoude tradities van vakmanschap en tegelijkertijd streven we naar innovatie. Dat doen we door enerzijds samen te werken met boeren die al generaties lang onze gewassen verbouwen en oogsten en anderzijds te innoveren met onder andere blockchain. Met die techniek kunnen we de herkomst van al onze producten precies bepalen en-, combineren we oude wijsheid met moderne technologieën. Onze unieke aanpak, verzekert onze klanten van de allerbeste kruiden en specerijen.’
Hoe ondersteunen jullie klanten in hun succes?
‘Wij zijn ontzettend dankbaar voor het vertrouwen dat zoveel professionals al vele jaren in ons stellen. Als familiebedrijf zijn we gedreven om onze klanten te ondersteunen en te begeleiden op hun reis naar succes. Van teelt tot toepassing en van oogst tot professionele verpakking zijn wij nooit uitgeleerd en delen we graag al onze kennis.’
Wat is jullie visie op duurzaamheid voor toekomstige generaties?
‘Wij werken met natuurproducten. Elke dag opnieuw. Dat stemt ons nederig ten opzichte van wat die natuur ons biedt. Wij zijn ons ervan bewust dat we minstens zoveel moeten teruggeven als we oogsten. Niet alleen omdat we dat zo voelen, ook om volgende generaties een gezonde toekomst te kunnen bieden. Daarom leren wij voortdurend bij over teeltmethoden en verdiepen wij ons in circulaire landbouw en agroforestry, waarbij we verschillende gewassen combineren om de aarde niet uit te putten.'
'Op deze manier houden wij de bodem vruchtbaar, onze kruiden en specerijen gezond, vitaal en aromatisch en zorgen we voor goede omstandigheden op onze plantages voor mens, dier en planeet. Verstegen is niet alleen een bedrijf; het is een familietraditie, gedreven door een visie op een duurzame toekomst en een constante toewijding aan kwaliteit en integriteit.’
Dit artikel is gesponsord door Verstegen Spices & Sauces.