Café-restaurant De Hondekop opent in voormalig NS-gebouw

Café-restaurant De Hondekop opent in voormalig NS-gebouw

Gevestigd in een voormalig NS-gebouw in de nieuwe Utrechtse wijk 'Wisselspoor' willen de oprichters van Café-restaurant de Hondekop - ook bekend van projecten zoals Zware Jongens, de PingPong Club en camping De Lievelinge - een huiselijke plek creëren waar iedereen zich welkom voelt.

Café-restaurant De Hondekop bevindt zich naast de Amsterdamsestraatweg in een oud industrieel pand van de Nederlandse Spoorwegen. De locatie hoopt een verbindende plek te worden tussen de binnenstad en het hippe noordwesten van Utrecht. De Hondekop biedt onder andere een groene serre, een bakkerij, een podium voor lokale talenten, een zonnig terras en een uitgebreide ruimte voor borrelen en dineren.

Naast eten en drinken biedt De Hondekop ruimte voor culturele en educatieve activiteiten. Daarbij gaat de Hondekop samenwerkingen aan met lokaal talent, de Hogeschool  Utrecht en de Utrechtse universiteit,  maar er is  ook ruimte voor buurtinitiatieven.

Foto-credits: Tanno Witkamp.

De Hondekop wil uitgroeien tot een begrip in de buurt en daarmee de stad, en daarom staat laagdrempeligheid centraal. De toegankelijke menukaart bestaat uit klassieke Hollandse gerechten, maar net even anders gepresenteerd. Daarnaast biedt de Hondekop een wisselend dagelijks gerecht, vers bereid voor een vriendelijke prijs tussen de 15 en 20 euro.

Duurzaamheid centraal

Hondekop maakt met trots onderdeel uit van de nieuw duurzaam opgezette wijk Wisselspoor.  Er is zoveel mogelijk gewerkt met gebruikte materialen. Zo is  bijvoorbeeld het plafond geïsoleerd met gerecyclede spijkerbroeken. De inrichting is steeds aan verandering onderhevig, maar zal nooit het prachtige industriële karakter van het pand uit de het oog verliezen.

Het grote terras op het zuiden is ook een voorbeeld voor duurzaamheid. Zo is er gedacht aan voldoende bomen en schaduw en zijn er bijvoorbeeld Wadi’s in het ontwerp opgenomen zodat bij grote neerslag er een eerste waterbuffer voor de buurt ontstaat..

Versgebakken brood en betaalbare gerechten

De inpandige bakkerij, opgezet door De Bakkerts (bekend van de Bakkert op de Adriaen van Ostadelaan, verkoopt dagelijks versgebakken brood. Het proces van meel tot brood is te bewonderen tijdens het bezoek aan het restaurant. De Bakkerts zal ook broodworkshops organiseren vanuit deze vestiging.

Op 13 september opent De Hondekop officieel haar deuren.

Bekijk deze collectie

Financieel gezond

Bij het exploiteren van een horecazaak komt enorm veel kijken. Vooral op financieel gebied. In deze collectie staan tips & tricks om het rendement van je horecazaak te verhogen. Ook bevat de collectie kennisartikelen over financiering en (het voorkomen van) faillissement.