Nieuwe boutique B&B en restaurant opent in Over-Amstel Boerderij

Nieuwe boutique B&B en restaurant opent in Over-Amstel Boerderij

De oude boerderij van Over-Amstel in de Duivendrechtse polder aan de stille kant van de Amstel tussen Amsterdam en Ouderkerk is verbouwd tot een actieve boerderij met tuin, kaasmakerij, boutique B&B in het voorhuis en een restaurant.

In het origineel gerestaureerde voorhuis van de Over-Amstel boerderij uit 1894 zijn vier historische kamers gecreëerd, ieder met een inrichting waarbij de rijke geschiedenis van het pand wordt gecombineerd met luxe en comfort van nu. De B&B opent vanaf 1 september.

Restaurant

Het farm-to-fork restaurant is gevestigd in de aangebouwde stal bij het voorhuis. Daar is een bar en restaurant met open keuken gerealiseerd. Het restaurant, onder leiding van chefkok Herb van Drongelen (ex chef Bistro Berlage in Amsterdam en Hyatt Regency in Birmingham), opent medio augustus soft van vrijdag tot en met zondag van 9 tot 15 uur.

Het restaurant serveert voor ontbijt en de lunch gerechten met zoveel mogelijk producten van dichtbij, producten uit eigen tuin, kaas van eigen kaasmakerij en bakt het brood voor het restaurant dagelijks zelf. Vanaf november gaat het restaurant ook open voor diner en dan van donderdag tot zondag.

De eigenaren

De boerderij is aangekocht door het echtpaar Karen Roos en Koos Bekker. Jacobus Petrus (Koos) Bekker is een Zuid-Afrikaanse miljardair en voorzitter van de mediagroep Naspers. Zijn echtgenote Karen Roos is de voormalig hoofdredacteur van Elle Decoration in Zuid-Afrika. In 2007 kochten ze een perceel van meer dan 200 hectare met de monumentale restanten van een van de oudste Kaap-Hollandse boerderijen (1692) bij Franschhoek (Stellenbosch - Zuid Afrika).

In 2010 openden na een lange verbouwing Babylon’s Toren, met een actieve boerderij, restaurant, theetuin, wijnbedrijf en een boutique hotel met 9 kamers en 16 cottages op het landgoed. In 2019 volgde met The Newt een soortgelijk project met 17 kamers en een restaurant in een historisch buitenhuis en landgoed in Somerset, het zuiden van Engeland.

Bekijk deze collectie

Horecabedrijf starten

Een eigen horecabedrijf starten is een droom voor veel mensen. Maar om die droom te realiseren moet je goed nadenken over de te voeren bedrijfsvoering, wet- en regelgeving waar je mee te maken krijgt, verzekeringen en nog veel meer. Deze collectie helpt je daarmee op weg.