Dertien jaar geleden opende het stel Restaurant Eetwaar. Een restaurant in de levendige Hortusbuurt, dat zich richtte op het hogere segment. Er was een beperkte al a carte kaart en verder werd er een 5-gangen verrassingsmenu geserveerd met daarbij de keus voor bijpassende wijnen, die Marieke nauwkeurig selecteerde.
‘Toen we in januari 2011 ons restaurant openden, spraken we af dit te doen voor een periode van tien jaar’, vertelt Marieke. ‘Die periode duurde iets langer, maar daarom wisten we wel echt goed wat onze volgende stap moest worden.’ Pim: ‘We hebben nu nog de leeftijd, en daardoor de energie, om iets anders op te zetten en er nog een keer helemaal voor te gaan.’
Concept
De naam Lily is vernoemd naar de straat waar het café is gevestigd: de Kleine Leliestraat. ‘We hebben bewust gekozen voor een café, met heel sympathieke prijzen, zodat het ook echt laagdrempeliger wordt dan dat het was met Eetwaar’, zegt Marieke. ‘We zijn zes dagen per week open, 11 uur per dag. Dan moet het bruisen en moet er reuring zijn. Dat is wat we willen creeëren.'
‘Net als met Eetwaar blijven we alles zelf maken en zetten we alleen de dingen op de kaart die we zelf ook graag eten’, legt Pim uit. ‘De friet en mayo zijn huisgemaakt, net als de kroketjes en de bouillon. Ogenschijnlijk simpele gerechten gemaakt met de beste producten.’
Op elk moment van de dag kunnen gasten er alles van de kaart eten. Van snacks en hapjes om te delen, tot een hoofdgerecht of dessert. ‘Als je om 12 uur ‘s middags zin hebt in een steak met friet, dan kan dat’, zegt Pim.
FreshRecruitment