Voorlopig akkoord nieuwe pensioenregeling voor horeca en contractcatering

Voorlopig akkoord nieuwe pensioenregeling voor horeca en contractcatering

KHN heeft samen met Veneca en verschillende werknemersorganisaties in de horeca en contractcatering een voorlopig akkoord bereikt over een nieuwe pensioenregeling. Deze nieuwe regeling moet vanaf 1 januari 2025 ingaan en vervangt de huidige pensioenregeling.

Sinds afgelopen zomer is er een nieuwe Pensioenwet. Dat betekent dat er ook voor de horeca en catering een nieuwe pensioenregeling moet komen die voldoet aan de nieuwe wet. Al enige tijd zijn werkgeverorganisaties KHN en Veneca in gesprek met werknemersorganisaties CNV Vakmensen, De Unie, FNV Horeca en, FNV Catering. Er is hieruit een voorlopig akkoord gekomen.

Gezamenlijke voordelen blijven behouden

Er is gekozen voor het solidaire pensioencontract: een persoonlijker pensioen met behoud van zaken die samen worden gedragen. Hieronder vallen het beschermen van pensioenuitkeringen voor gepensioneerden, vrijstelling van premiebetaling bij volledige arbeidsongeschiktheid en gezamenlijk beleggen. Dit is van groot belang voor werknemers in de horeca en contractcatering, ook voor degenen die al met pensioen zijn. Er komt ook een duidelijke dekking voor nabestaandenpensioen, de pensioenpremie blijft laag en werkgevers worden maximaal ontzorgd dankzij de loonaangifteketen.

De nieuwe pensioenregeling wordt ingevoerd volgens de nieuwe Pensioenwet. Het streven is om alles wat onder de huidige pensioenregeling is opgebouwd over te brengen naar deze nieuwe regeling.

Vervolgafspraken om te komen tot definitief akkoord

In de komende weken worden afspraken over de nieuwe regeling verder verfijnd, zowel tussen de betrokken partijen als met Pensioenfonds Horeca & Catering. Hierbij wordt ook gekeken naar compensatie als de overgang naar het nieuwe wettelijke systeem voor het te verwachten pensioen negatief uit zou vallen.

De concept-pensioenovereenkomst is te vinden op de website van KHN.

Bekijk deze collectie

Medewerker uit dienst

Conflictsituaties op de werkvloer moeten natuurlijk zo snel en goed mogelijk opgelost worden. Horecaondernemers krijgen in deze collectie oplossingen voor problemen als het gaat om fraude en diefstal, seksuele intimidatie, persoonlijke problemen van medewerkers en drugs en alcohol, en uitdiensttreding en ontslag.

Hoe ondernemer Alex Verburg talent behoudt voor de lange termijn

Hoe ondernemer Alex Verburg talent behoudt voor de lange termijn

Alex Verburg (57) is eigenaar van de succesvolle horecazaken Gusto, Oliva, Post en Het Gemaal.

René en Marja Brienen

Einde van een tijdperk: Brienen aan de Maas* houdt bijna op te bestaan

Het befaamde restaurant Brienen aan de Maas* in het Limburgse Well houdt binnenkort op te bestaan. Chef René Brienen en zijn echtgenote Marja sluiten hun zaak op 1 oktober, om nog zo'n anderhalf jaar onder een andere naam, en in een ander tempo, afscheid te nemen van het vak.

Hoe staat het ervoor met de nieuwe pensioenregeling voor de horeca?

Hoe staat het ervoor met de nieuwe pensioenregeling voor de horeca?

De Wet Toekomst Pensioenen is ingegaan per 1 juli 2023. Pensioenfonds Horeca & Catering, het pensioenfonds voor en ván alle werknemers en werkgevers in de sectoren horeca en contractcatering, bereidt de nieuwe pensioenregeling voor de horeca voor. Er wordt toegewerkt naar invoering van de nieuwe pensioenregeling op 1 januari 2025.

Alex Verburg

Ondernemer wil imago van horeca afstoffen: 'Iedereen moet met plezier pensioen halen'

Ondernemer Alex Verburg, met drie horecabedrijven in Rotterdam en Dordrecht, is er trots op dat een van zijn koks (66) binnenkort van zijn pensioen mag gaan genieten. Hij hoopt dat er in de sector meer wordt omgekeken naar mensen die hun werkende leven willen afsluiten in de horeca. 'Het is verschrikkelijk dat er bij bedrijven nog steeds een ongezonde werkdruk heerst. Dat beeld van de horeca moeten we samen corrigeren'

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.