Bobbi’s Bar opende in 2018 haar deuren in het centrum van Breda. ‘We zijn een hip restaurant dat een breed publiek trekt’, vertelt chef-kok Jeffrey de Koning enthousiast. ‘Daarom hebben we gekozen voor een trendy interieur met klassieke accenten en een opvallende bar als eye catcher. Het gaat hartstikke goed en we zien de toekomst dan ook heel positief.’
De doelgroep is heel breed, benadrukt Jeffrey. ‘We zijn voor alle leeftijden toegankelijk. Onze menukaart sluit daarop aan. We bieden een breed scala gerechten aan zowel voor de lunch als het diner. Echt voor ieder wat wils.’ De inspiratie voor de gerechten haalt hij uit allerlei landen. ‘Zo hebben we op onze lunchkaart bijvoorbeeld Tonijn Tataki, toast Scrambled Eggs met verse truffel, parmaham en parmezaan en een salade Gamba’s & Burratacrème staan.’
Voorbeelden van gerechten op de dinerkaart zijn onder meer Pasta Tartufo, verse huis gerookte zalm, kippetjes van de grill en ossenhaas. ‘We hebben ook tafelbereiding. Zo kunnen gasten bijvoorbeeld een huis gerookte zeebaars voor twee personen bestellen of een T-Bone die aan tafel wordt getrancheerd.’
Sweet Potato Fries
Een populaire side dish vormen de Sweet Potato Fries, die overigens ook tijdens de lunch bij de Club Sandwich worden geserveerd. ‘Het is een hip bijgerecht waar veel vraag naar is’, legt Jeffrey uit. ‘Wij hebben veel verschillende merken geprobeerd en uiteindelijk gekozen voor de Sweet Potato Fries van Lamb Weston. Deze hebben een uitstekende smaak, kwaliteit, kleur en krokantheid.’
De chef-kok heeft absoluut geen spijt van zijn keuze gekregen. ‘Het is echt een hip product dat gasten aanspreekt. Ze hebben het idee dat de zoete aardappelfriet gezonder is dan gewone frietjes. Voor de toekomst verwacht ik dat deze frietjes een trend blijven. Onze Sweet Potato Fries van Lamb Weston worden door onze gasten echt gewaardeerd.’
Bij Bobbi’s Bar is ervoor gekozen om geld te vragen voor de side dishes. Dat geldt zowel voor de reguliere friet als de Sweet Potato Fries. ‘De zoete aardappelfriet is qua inkoop iets duurder dan de reguliere friet. Gelukkig hanteert Lamb Weston een goede prijs- kwaliteitverhouding, waardoor het prijsverschil niet heel groot is.’ Gasten vinden het niet erg om iets meer voor de zoete aardappelfriet te betalen, is zijn ervaring. ‘De Sweet Potato Fries worden vaker gekozen dan de reguliere friet. Ze hebben het er dus zeker voor over.’
Puur serveren
Chef-koks kunnen uitstekend hun eigen draai aan de Sweet Potato Fries geven door een zelfgemaakte kruidenmix toe te voegen, besluit Jeffrey. Zelf vindt hij dat niet nodig. ‘De smaak en kwaliteit zijn zo ontzettend goed, dat wij ervoor kiezen om ze puur op te dienen. Daarbij serveren we apart nog wat zelfgemaakte truffelmayonaise.’
Dit artikel is gesponsord door Lamb Weston.