‘Vrijdag 12 januari 1996 is de dag die ik me herinner als de dag van gisteren, de Preuverie opende voor het eerst de deuren’, vertelt Wolters, die vanaf de start werkzaam was in de cafetaria die werd gestart door zijn ouders Leidy en Veer.
Winnaar Cafetaria Top 100
‘Nu, 28 jaar later, vele verbouwingen verder, winnaar van de Cafetaria Top 100, een bizarre coronatijd, de realisatie van onze bezorgkeuken en vele andere mooie en minder mooie momenten, heb ik de moeilijke beslissing genomen om onze mooie zaak te gaan verkopen.’
Wolters spreekt van een heel bewuste en met het volle verstand genomen besluit. ‘Elf maanden geleden is onze jongste dochter geboren. Ik heb altijd tegen mezelf gezegd dat ik het bij ons tweede kind anders wilde doen. Dat lukt echter niet. Ik heb acht maanden rondgelopen met de vraag wat ik nu wilde en drie weken geleden de knoop doorgehakt.’
Écht genieten van mijn gezin
De ondernemer wil de tweede helft van zijn werkende leven op een andere manier gaan invullen. ‘Zodat ik onze kinderen zie opgroeien en écht kan gaan genieten van mijn gezin, vrienden en familie. Het was geen gemakkelijke beslissing, maar hij voelt wel goed.’
Informeren ouders
Het inlichten van zijn ouders, vond hij wel en niet lastig. ‘Wie mij kent, weet ik dat ik zaken rationeel afweeg. Toen het besluit eenmaal was genomen, was de onzekerheid weg. Anderzijds wist ik uiteraard dat het een ding zou zijn voor mijn ouders. Het nieuws sloeg ook in als een bom, maar er was begrip voor mijn besluit.’
Veer en Leidy Wolters
In 1996 openden Veer en Leidy Wolters Preuverie de Toren in Echt. Vanaf de eerste dag is Wouter werkzaam in de zaak. In 2000 trad hij officieel toe als eigenaar en sinds 2014 is de onderneming van hem.
Toekomst
Afgelopen weekeinde zijn de medewerkers geïnformeerd. Wolters vertelt blij te zijn met de reacties. ‘Ze hebben allemaal uitgesproken loyaal te blijven. Mijn toekomst? Ik heb nog geen idee. Ik zou het leuk vinden te gaan werken als ondernemerscoach of accountmanager bij een leverancier, producent of formulehuis, zodat ik in deze mooie branche werkzaam blijf.’
Maar, zo benadrukt Wolters, vooralsnog ligt de nadruk op het vinden van een goede opvolger. ‘Dat verdienen mijn medewerkers, het dorp en het bedrijf.’
Bezorgkeuken
Preuverie de Toren is een cafetaria met 45 zitplaatsen binnen en een terras met 35 stoelen. Daarnaast is Wolters actief met drie bezorgconcepten, die worden geëxploiteerd vanuit een speciaal gebouwde bezorgkeuken.