Culinair landgoed Parc Broekhuizen introduceerde in mei 2019 de eerste editie van het ‘International Gourmet Festival Chefs at the Parc’. Gedurende vier dagen waren befaamde nationale en internationale sterrenchef met opgeteld meer dan 50 Michelinsterren aanwezig.
Door corona konden de internationale chefs in 2020 en 2021 niet naar Nederland komen. 'Maar dit jaar staan alle culinaire seinen weer op groen voor de 2e editie van Chefs at the Parc', aldus de organisatie.
Jacob Jan Boerma: 'Chefs at the Parc zet Nederland stevig op de kaart'
Van zaterdag 13 mei tot en met dinsdag 16 mei 2023 zullen vier dagen lang de meest vooraanstaande sterrenchefs uit de wereld hun kookkunsten delen met de gasten van dit culinaire event. Ook in deze editie zullen gevierde namen en een keur aan Michelinsterren de revue passeren.
De chefs zijn in Nederland op uitnodiging van voormalig driesterrenchef Jacob Jan Boermadie sinds 2017 als Consulting Chef betrokken is bij Culinair Landgoed Parc Broekhuizen en met name Restaurant Voltaire.
'Chefs at the Parc is een culinair spektakel dat Nederland stevig op de internationale kaart zet. Na een onvergetelijk eerste editie zijn we nu klaar voor een uniek nieuw moment', aldus Boerma.
Programma Chefs at the Parc
Het programma kent vier exclusieve avonden waarin sterrenchefs met elkaar koken. Naast het openingsdiner op zaterdag zal er op zondag een bijzondere lunch worden geserveerd door jong Europese sterrentalent.
Op zondagavond is het ‘Best of Europe Diner’, waarin Europese topchefs hun beste gerechten bereiden waardoor een uniek samengesteld diner ontstaat. Maandagavond is er een ‘Kitchen Party’ waarin verschillende chefs hun gerecht presenteren op verschillende locaties op het landgoed.
Gasten kunnen die avond de chefs zowel voor als achter de schermen ontmoeten. Dinsdagavond is de feestelijke afsluiting van het Internationale Gourmet Festival met een ‘Grand Finale Diner’ waarin een ‘memoriegerecht’ van voormalig driesterrenrestaurant de Leest terugkomt.
Internationale topchefs
Ruim 20 sterrenchefs hebben hun medewerking inmiddels toegezegd waaronder vele chefs met drie sterren achter hun naam zoals Juan Amador (Restaurant Amador, Oostenrijk), Marco Müller, (Restaurant Rutz, Duitsland), Viky Geunis (Restaurant ’t Zilte, België), Jesus Sanchez (Restaurant Cenador, Spanje) en Paolo Casagrande (Restaurant Lasarte***, Spanje).