Chris Naylor van Vermeer in shock na sterverlies

Chris Naylor van Vermeer in shock na sterverlies

Chris Naylor van restaurant Vermeer in Amsterdam noemt het sterverlies 'een shock'. Michelin had hem eerder al telefonisch op de hoogte gesteld. 'Eerlijk, ik had het niet verwacht. Dit is een hele dikke wake-up call.'

Ondanks het teleurstellende nieuws, klinkt Naylor strijdvaardig. 'We gaan kritisch naar onszelf kijken en beoordelen waar we ons nog kunnen verbeteren.'

Naylor vervolgt: 'Want feit is dat er ergens iets verkeerd is gegaan. Anders was dit niet gebeurd.' Wat de precieze reden is van het sterverlies, is gissen voor Naylor. 'Michelin geeft geen reflectie bij sterverlies. Dus we gaan onszelf onder de loep nemen.' De chef-kok zegt er alles aan te gaan doen om de ster weer terug te koken.

'Gisteren was een dag van huilen'

Hij vervolgt: 'Vermeer blijft een prachtig restaurant en ik heb een heel goed team om me heen. Ik ga dan ook echt niet stoppen. Ik blijf 100 procent achter Vermeer staan.' Het team vindt troost bij elkaar. 'Gisteren was een dag van huilen, vandaag een dag van samen praten.'

'We zijn een toprestaurant, hebben woensdag de zaak weer vol. Die gasten, daar doen we het voor. Dit is slikken en keihard doorgaan', besluit hij.

Restaurant Vermeer, gevestigd in het NH Hotel Barbizon Palace in Amsterdam, werd geopend in 1988 en had sinds 2005 tot en met 2007 één Michelinster én van 2011 tot heden. Naylor staat sinds 2004 achter de kachel bij Vermeer. Hij volgde daar Pascal Jalhaij op.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.