Nieuwe kansen
Toen Van der Pal als vaste medewerker door de vorige eigenaar werd gevraagd om Boëms Jeu over te nemen, hoefde ze niet lang na te denken. ‘Maar ik wilde dan wel meer met eten gaan doen’, vertelt ze. ‘Omdat het me leuk leek, maar gasten vroegen er ook steeds vaker om. Met name toeristen willen bij hun biertje graag ook iets te eten bestellen. Op een paar bitterballen na, hield het bij ons echter op. In mijn ogen een gemiste kans. Er liggen twee grote vakantieparken in de buurt en er zijn meerdere populaire fietsroutes.’
Druk op de knop
De caféhouder wist dat ze 'iets met eten’ wilde doen, maar het moest geen ‘gedoe met potten en pannen zijn’. Tijdens een bezoek aan Sligro Maastricht ontdekte ze Kleinste Keuken, een combinatie van voorgeprogrammeerde recepten en de Merrychef, een high-speed mini-oven. ‘Toen ons over Kleinste Keuken werd verteld, raakte ik direct enthousiast. En na een proefsessie in de Sligro-vestiging met ons hele team waren we allemaal om. Dat je zo snel zulke lekkere gerechtjes kunt bereiden! En dat ook nog eens met één druk op de knop. Iedereen binnen ons bedrijf kan het, ook zonder keukenopleiding.’
Blijven variëren
Dankzij Kleinste Keuken is Café Boëms Jeu óók de plaats voor lekker eten. ‘We hebben een aantal weken proefgedraaid en ook gasten laten proeven. Zo kwamen we tot onze huidige kaart. Gasten hebben op dit moment tien keuzes uit gerechten zoals wraps, flammkuchen en nacho’s. We volgen de recepten van Kleinste Keuken, maar het leuke is dat er ook ruimte is voor eigen invulling. Door bijvoorbeeld te variëren met sauzen, kunnen we nachos toch een eigen twist geven.’
De eigenaresse is vol vertrouwen dat het vernieuwde aanbod nóg meer gasten verleidt langs te komen voor versgetapt of lokaal biertje, al dan niet met wat te eten daarbij. Het café biedt daarvoor na een uitbreiding van het terras naar 100 zitplaatsen meer ruimte dan ooit. Bovendien is de huidige kaart nog maar het begin. ‘Met 65 recepten, die zijn voorgeprogrammeerd in de Merrychef, kunnen we met de Kleinste Keuken alle kanten op.'
'We kunnen gemakkelijk wisselen van kaart, uitbreiden en proberen. Zo zijn we ook gestart met borrelplanken die bedrijven kunnen afhalen voor de vrijdagmiddagborrel. Wordt het een succes, dan blijven we het doen. Werkt het niet, dan proberen we weer wat anders.’
Perfecte oplossing
Ze benadrukt dat Boëms Jeu in de eerste plaats een bruin café is en blijft. ‘Onze gasten willen natuurlijk niet te lang op hun biertje wachten. Daarom werkt Kleinste Keuken perfect voor ons. Een kwestie van in de oven zetten, een paar minuutjes wachten, serveren en we kunnen weer door met bier tappen. Ik vind het nog steeds wonderbaarlijk. Heerlijke gerechten bereiden we in zo’n korte tijd en zó gemakkelijk.
Dit artikel is gesponsord door Sligro Food Group Nederland B.V.