Eigenaar beste Big Bread Kitchen-vestiging: 'Goed luisteren naar klanten'

Eigenaar beste Big Bread Kitchen-vestiging: 'Goed luisteren naar klanten'

De cafetaria aan de Mackaylaan in Naarden is uitgeroepen tot beste vestiging in Nederland van Big Bread Kitchen over 2021. Een mooie beloning voor de 26-jarige Calvin Schut, die pas vorig jaar mei van start ging met zijn zaak. 'Ik denk dat mijn kracht is dat het hele plaatje klopt.'

De formule nomineerde drie - van de 25 aangesloten - ondernemers voor de titel ‘beste ondernemer van 2021’. ‘Hoe snel jij de Big Bread Kitchen-filosofie hebt opgepakt en de zaak in Naarden naar een hoger level hebt getild, en de daarbij behorende resultaten, is bewonderenswaardig’, zo liet concepteigenaar Sheng Chen weten.

Formulemanager Antoon Augustinus sprak van ‘een prestatie van formaat. En ook in no time een geoliede bezorgservice opgezet, hier word ik echt blij van.’

Zin in het werk

Eigenaar Calvin Schut is vooral verrast, omdat hij pas in mei vorig jaar startte met zijn zaak en het een prijs is die gaat over heel 2021. Maar daarnaast is hij ook ‘best een beetje trots’ op het feit dat hij dit in zo korte tijd heeft gerealiseerd.

Het hele plaatje noemt hij de kracht van zijn zaak. ‘Ik ben zelf nog jong en werk met jonge mensen, die ik zelf opleid. Alle medewerkers hebben heel veel zin in hun werk. De uitstraling is fris en schoon, we hebben het design aangepast en de marketing heb ik uitbesteed en is in goede handen.’

Eigen cafetaria als ambitie

Schut zette zijn eerste stappen in de branche op 15-jarige leeftijd. ‘Toen al riep ik dat ik de ambitie had om binnen tien jaar een eigen cafetaria te hebben. Ik heb een horeca-opleiding gevolgd en ervaring opgedaan bij onder andere Bel Ami in Bussum, Ron Blaauw en de Harbour Club, en in de evenementenbranche.’

Luxe cafetaria

Na de intrede van corona kwam de Naardense Big Bread Kitchen-vestiging op zijn pad. ‘Ik heb een aantal gesprekken gevoerd en het klikte hartstikke goed. We waren er snel uit. De naam associeert niet direct met een snackbar. Wij zijn een luxe cafetaria en bieden voor ieder wat wils. En wat ik juist mooi vind, is dat nog niet iedereen de formule kent en dat maakt nieuwsgierig.’

Eigen bezorgservice

Hoe hij het succes van zijn zaak verklaart? ‘We luisteren naar goed naar onze klanten en handelen daarnaar. In nauwe samenwerking met Simply Delivery heb ik een eigen bezorgservice opgestart. Die was er niet, terwijl je daar vandaag de dag niet meer omheen kunt. Het is vanaf het begin een enorm succes.’

Bij de keuze van de ondernemer van het jaar 2021 heeft Big Bread Kitchen gekeken naar de zes p’s: prijs, product, presentatie, promotie, personeel en plaats. Die moeten in orde zijn, zodat gasten terugkomen. Ook de score van meerdere mystery guest-bezoeken die alle bedrijven in de afgelopen periode hebben gehad, wegen mee in de beoordeling.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.