Niels van Zijl van restaurant DeZusters in Maarssen mocht maandag 14 maart tijdens een live-event in Utrecht zijn award voor New chef on the blok 2022 in ontvangst nemen.
Nog veel dromen
‘Ik vind het een gave erkenning voor het werk dat we doen. En iedereen werkt er keihard voor. Laat dat duidelijk zijn. Alleen kan ik niet zo veel, het is een teamsport. Maar dit is nog maar het begin,’ lacht hij. ‘Ik ben jong en ik wil wat. Er zijn nog veel dromen te dromen.’
Uiteindelijk hoopt Van Zijl een eigen zaak te kunnen starten in de binnenstad van Utrecht. ‘Dat is echt mijn stad. En zelf ondernemen… Dat lijkt me echt gaaf. Niveau iets onder fine dining denk ik. Maar goed. Dat zijn plannen voor later als ik groot ben… Deze prijs nu toegekend krijgen is al heel tof. Maar ook met DeZusters heb ik nog heel veel plannen.’
Drie winnaars
Tijdens de vorige editie van Gault&Millau, eind 2019, werden drie chefs met deze titel in het zonnetje gezet. Dat waren Roy Kramer van restaurant Silver, Robin van de Bunt van De Leuf (in 2022 Jonge chef van het Jaar) en Zoë Jonker van Sal do Mar.