Danny Gonzalez, voormalig maître-sommelier van het Wereldmuseum, startte in 2015 restaurant Fitzgerald. Zeven dagen in de week besteedt hij aan zijn wijnkaart', zo vertelt hij vanaf het podium van Gault&Millau.
‘Met Fitzgerald wil ik hoogstaande kwaliteit en ongedwongen comfort samen brengen,’ zei Gonzalez in eerder interview.
Minimaal 1000 flessen wijn
Gonzalez wil met Fitzgerald een brug slaan tussen de toegankelijkheid van een stadsbrasserie en het comfort en de kwaliteit van een gastronomische keuken. Met maar liefst 19 klimaatkasten is er in het restaurant plek voor minimaal 1000 flessen wijn.
Eerdere award
In 2021, tijdens de lockdown, ontving het restaurant ook de Proefschrift Restaurant Award 'Wijnkaart van het Jaar'. Proefschrift schreef over de wijkaart: 'Eigenaar Danny Gonzalez bouwt met sommelier-trésorier Laurent Richet verder aan zijn enorme wijnkaart. Je mag hier kiezen uit meer dan 2500 items. Veel afwijkende wijnen, makers en regio’s. Bijna zonder uitzondering betreft het wijnen met persoonlijkheid of handschrift van de wijnboer. Eerlijke prijsstelling, hoge witte bourgognes soms onder de marktwaarde. Op het gebied van wijn en spijs zijn ze bij Fitzgerald ijzersterk. Zowel de selectie op de wijnkaart als de keuze bij de gerechten draagt een geheel eigen signatuur, met bekende en onbekende wijnen. Zeer gepassioneerd team.'
Op social media schrijft het restaurant: 'Onze liefde voor bijzondere wijnen gaat ver, inmiddels zo ver dat we gasten een keuze uit meer dan 2000 referenties kunnen bieden. De diepgang in sommige landen en streken is inmiddels ook enorm.' Het restaurant wil haar gasten laten kennismaken met nieuwe aanwinsten. 'Voor de diepte van onze wijnkaart is het aanbieden van 'gerijpte' wijnen van groot belang én ook heel leuk om naar te zoeken. Met onze leveranciers hebben we vaak een langdurige en goede relatie, waardoor we er regelmatig in slagen om unieke oudere jaargangen te kopen.'
Over Fitzgerald
Fitzgerald is gevestigd in de historische Oude Haven van Rotterdam onder het citizenM hotel, aan het Gelderseplein 49. Fitzgerald heeft een binnentuin en een oppervlakte van vierhonderd vierkante meter, verdeeld in vier zones. Het interieur is ontworpen door de Italiaanse architecte Daniela Germone van Disstudio en combineert vintage klassiekers met op maat gemaakt modern design
Eyecatcher is de monumentale bar middenin de ruimte. Hier kunnen kleine, culinaire hapjes worden geserveerd, maar kan ook van de à la carte kaart worden besteld. Fitzgerald heeft twee eetzalen en een private dining gedeelte dat kan worden afgesloten.