Harrie Herfst (1952) kookt al jaren -misschien al wel een halve eeuw - volgens de klassieke Franse school in ’t Spiehuis. Zijn broer Ron en beider echtgenoten werken ook mee in de zaak.
De familie was niet aanwezig in Utrecht; het Spiehuis is op maandag open en er stond een grote partij in de boeken.
Tarte de Homard
Op het menu de klassiekers Tarte de Homard en Terrine de foie gras de canard. Ook exact in deze weergave. Ook Tournedos Rossini is terug te vinden en wordt met vakmanschap bereidt.
De familie voert er al sinds 1972 de scepter, sinds 2021 is het restaurant opgenomen in de Lekker 500.
Het restaurant ligt vlakbij Paleis Soestdijk, zo'n twee kilometer buiten de bebouwde kom van Soest. Midden tussen de beukenlanen van het eeuwenoude landgoed Pijnenburg.
Eerdere winnaars Ambachtsman
Dick Soek van restaurant Piloersemaborg in Den Ham – nabij Groningen - is in 2020 benoemd tot Ambachtsman van het Jaar. Hij was de opvolger van Paul Hartering, de chef die deze nieuwe prijs als eerste kreeg.