De chef-koks staan op 7 oktober voor een keer samen in de keuken. De chefs bereiden een zesgangendiner in de Grote Kerk in Den Haag. Dit jaar zijn dat Erik van Loo** (Parkheuvel), Jermain de Rozario* (De Rozario), Raoul Meuwese (Bridges & Oriole garden bistro), Bas Hoog (Gallery61), Edwin Vinke** (De Kromme Watergang) en Dennis Huwaë* (Het Sieraad, Daalder).. Er zijn optredens van artiesten als Lucas Hamming, Maaike Ouboter en Berget Lewis. De avond wordt gepresenteerd door Dennis Weening.
Persoonlijke motivatie Dennis Huwaë
Dennis Huwaë heeft een persoonlijke reden om deel te nemen aan het evenement. Als hij nog maar net begonnen is aan zijn koksopleiding, krijgt hij een telefoontje van zijn oom. 'Op de familiedag had mijn vader een hartstilstand gekregen tijdens een spelletje badminton. Er is geprobeerd om hem te reanimeren, maar dat heeft hem niet kunnen redden. Hij werd 40 jaar.'
Het is nu 20 jaar geleden, pas sinds kort kan hij erover praten. 'Mijn vader heeft me opgevoed vanuit het standpunt ‘een man een man, een woord een woord’. Ik voelde heel sterk dat ik mijn belofte aan hem moest waarmaken. '
De sterrenchef werkte hiervoor vaak bijna de klok rond. Alles moet kloppen. 'Eigenlijk niet vol te houden. Op mijn dertigste verjaardag zei één van mijn ooms ‘nu is het genoeg, je hebt je vader allang laten zien dat je het kunt, je moet nu je eigen leven gaan leiden’. Dat is het moment geweest dat ik iets voor mezelf wilde beginnen.'
Gezond leven
Door wat er met Dennis’ vader is gebeurd, let hij zelf op zijn gezondheid. Hij traint dagelijks en loopt lange afstanden hard. 'Elk jaar laat ik een check-up doen zoals cholesterol prikken en bloeddruk meten. Ik ben dan altijd weer zenuwachtig voor de uitslag, maar ik vind het fijn dat ernaar gekeken wordt.'
'Toen ik benaderd werd om mee te doen aan het Harten Diner voor de Hartstichting, heb gelijk ja gezegd. Twee keer per jaar doe ik iets voor een goed doel. Ik vind het belangrijk dat mensen voor elkaar zorgen.'