'We beginnen in Laren met Ron Gastroar Super soft.' Aan de achterin kant van de Ron Gastrobar in Laren zat vroeger ook al een ijssalon. Het idee om hier een nieuw ijsconcept in te starten lag er al een tijdje, maar hebben we eerst laten liggen omdat we het goed wilden uitwerken.' Het idee is om het concept in de toekomst te gaan uitbreiden, maar eerst deze maar eens succesvol maken.' Blaauw vergelijkt de ijssalon met het concept Milktrain in Londen.
Ron Gastrobar Indonesia
Vorige week liet Ron Blaauw ook al weten dat in het eerder failliet verklaarde Garoeda in Den Haag op korte termijn een restaurant by Ron Blaauw opent. ' Wanneer dit restaurant de deuren opent is nog niet bekend. Dat is vooral afhankelijk van wanneer de containers met het meubilair binnenkomen. Die staan net als veel andere containers vast bij het Suezkanaal.’
Over Ron Blaauw
Blaauw heeft naast zijn gastrobars, tevens kookstudio Central Station – ‘ons culinaire hart, een plek waar ik nu veel in de keuken sta’- vijf gastrobars en nu de zesde op komst. Verder is Blaauw culinair adviseur bij verschillende horecazaken, richtte hij het Ron Blaauw College op en runt hij samen met zijn adviesteam een consultancybedrijf waarin hij horecaondernemers terug in het zadel helpt. Daarnaast is hij betrokken bij jeu de boules-foodhal Mooie Boules. Hij ontwikkelde voor Mooie Boules meerdere menu’s, variërend van een Indische rijsttafel tot streetfood. Iedere locatie telt meerdere keukens waarin zijn gerechten worden bereid. Daarmee worden overigens twee vliegen in één klap geslagen. De keukens van Mooie Boules doen tevens dienst als bereidingskeuken voor gerechten van Blaauw voor maaltijdbezorger.’