Dennis Huwaë (Daalder): 'Ik ben denk ik al dronken'

Dennis Huwaë (Daalder): 'Ik ben denk ik al dronken'

Dennis Huwaë van Restaurant Daalder in Amsterdam mag een Michelinster achter zijn naam zetten. 'Geweldig! Thomas Groot van 212 belde me. Ik denk dat we nu vijf flessen champagne verder zijn. Super gaaf.'

'Thomas bleef maar bellen. Ik stond net onder de douche. Ik dacht wat heeft hij toch... We moeten champagne drinken zei hij. Jij hebt één ster, wij (restaurant 212) twee.'

Huwaë was, net als alle chefs, ingesteld op maandag. 'Mijn agenda was leeg voor maandag. Voor vandaag heb ik zo veel mogelijk geschrapt. Maar we moeten wel 500 maaltijdpakketten afleveren. Ik heb extra mensen ingevlogen die komen helpen. We doen dit vanuit de keuken van Edel by Dennis in het Sierraad. Daar hebben we veel meer ruimte, 250 vierkante meter, iedereen weet hoe klein Daalder is. En daar wordt momenteel ook nog verbouwd.'

'Na corona wordt dit een perfect jaar'

De ster verliest niet aan waarde voor deze ondernemer, ondanks de wat vreemde bekendwording. 'Zeker niet. Iedereen heeft hier voor geknokt. Keihard gewerkt. Als we straks uit de corona shit zijn en we mogen weer open, dan wordt dit een perfect jaar voor ons.'


Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.