Ben van Geelen nieuwe chefkok Hangar Amsterdam

Ben van Geelen nieuwe chefkok Hangar Amsterdam

Ben van Geelen is per 1 maart gestart als nieuwe chefkok van Hangar Amsterdam. Van Geelen stopte media 2020 als chefkok bij Toscanini.

Van Geelen werkte daarvoor in zijn eigen restaurant A La Ferme, Restaurant Anna en meer dan 10 jaar als keukenchef bij Wil Demandt’s Bordewijk.

Thuis in Franse en Italiaanse keuken

‘Ik had al heel lang een goed contact met de eigenaren maar van een overstap kwam het nooit.’ Van Geelen voelt zich erg thuis in zowel de Franse als Italiaanse keuken. ‘Die stijlen spreken mij aan en misschien door de complexiteit de Franse keuken zelfs ietsje meer dan de Italiaanse. Het mooie bij Hangar is dat ik de vrije hand krijg om beide keukens te mixen. Dat deden ze altijd al en dat ga ik verder door ontwikkelen.'

Daarbij zal ook de grote barbecue en het beschutte terras aan ’t IJ een grote rol spelen. 'Denk daarbij aan een mediterraan ‘s strandrestaurant met comfortfood. Van een halve kreeft met eigengemaakte frites van BBQ tot bijvoorbeeld een voorjaarspasta met een kleine Franse touch. Maar altijd vers, betaalbaar en zoveel mogelijk zelf bereid, ik kan niet wachten tot we open kunnen gaan.’