‘Het idee om ooit terug te gaan naar Australië, was er al’, vertelt Van der Kerkhof over zijn vertrek. ‘Mijn partner komt er vandaan en ik heb er zelf tien jaar gewoond. Rond de kerst ontving ik een bericht van de hoofdsommelier van Clare Smyth met de vraag of ik belangstelling had. Ik heb onder andere met Clare zelf gesproken en besloten deze kans te grijpen.’
Verantwoordelijk voor alles op het gebied van wijn
Van de Kerkhof gaat werken in restaurant Clare on Core, dat wordt gerealiseerd op de 24e verdieping van Crown Hotel & Casino in Sydney. ‘Ik word verantwoordelijk voor alles wat te maken heeft met wijn en de bar die er wordt gerealiseerd en waar cocktails een voorname rol gaan spelen.’
Parkheuvel en De Treeswijkhoeve
In 2015 keerde hij terug in Nederland en werkte voor Parkheuvel in Rotterdam en De Treeswijkhoeve. ‘Vandaag, maandag 1 maart, is het vier jaar geleden dat ik in Waalre aan het werk ging. Natuurlijk is het gevoel dubbel, maar ik laat een goed georganiseerde zaak achter.’
Mentor
Middelweerd laat weten trots te zijn op het feit dat zijn maître-sommelier gaat werken voor Clare Smyth. ‘Anne-Laura en ik wisten van zijn ambities, en dus wisten we ook dat dit zou kunnen gebeuren. Remon blijft behouden voor het horecavak en dat is mooi nieuws.’
De tweesterrenchef roemt Van der Kerkhof om zijn kennis en zijn rol als mentor. ‘Hij heeft in zijn periode bij ons de SVH Meestergastheer-titel behaald en hij is ook SVH Wijnmeester. Mensen wilden echt graag voor hem werken en van hem leren.’
Opvolging
De sommelierstaken worden overgenomen door Jasper de Jong, die de afgelopen twee jaar werkte onder leiding van Van der Kerkhof. ‘En we hebben een nieuwe maître aangenomen, maar ik kan nog niet vertellen wie dat is.’