Nieuwe eigenaren moeten imago Restaria Het Friethuys oppoetsen

Nieuwe eigenaren moeten imago Restaria Het Friethuys oppoetsen

Restaria Het Friethuys heeft vanaf 2 januari 2020 nieuwe eigenaren. Ellen van Breugel en Andy Broer willen er alles aan doen om de cafetaria in Kaatsheuvel weer goed op de kaart te zetten.

Ellen van Breugel (29) en Andy Broer (31) hebben Restaria Het Friethuys overgenomen van Robert en Lisanne Blok, een ondernemerspaar met restaurants in Waalwijk, Kaatsheuvel, Tilburg, Oosterhout en Prinsenbeek. De Restaria-vestiging opende in september 2018, in het pand waar daarvoor Cafetaria De Markt zat. Restaria Het Friethuys heeft 60 zitplaatsen binnen en een groot terras.

‘Mijn vriend werkt al zeven jaar bij Restaria Kees Kroket in ‘s-Hertogenbosch’, zegt Van Breugel. ‘Hij zocht een nieuwe uitdaging en we kwamen deze Restaria-vestiging op het spoor. We willen er samen een succes van maken.’

Restaria Het Friethuys

Druk met promotie

Van Breugel heeft een opleiding management detailhandel op zak maar geen ervaring in de horeca. Ze werkt momenteel als assistent-manager bij Aldi. ‘Ik zal hem zo veel mogelijk ondersteunen. Ik ben meer van het regelen achter de schermen, onder meer personeel en administratie. Ik zal ook in de zaak staan, maar niet zo vaak als hij. Nu ben ik vooral bezig met promotie, media benaderen, zorgen dat we in de picture staan.’

Restaria Het Friethuys

Cafetaria weer naar de top brengen

De nieuwe eigenaren richten zich in het begin vooral op het verbeteren van het imago van de zaak. ‘De cafetaria staat in een negatief daglicht, er zijn een aantal slechte recensies geweest in het afgelopen half jaar’, zegt Van Breugel. ‘We moeten de cafetaria weer naar de top brengen, daar focussen we ons op. Mensen moeten kennis maken met de nieuwe eigenaren en wij moeten laten zien wat we kunnen.’

Restaria Het Friethuys

‘Niet onze tak van sport’

De huidige eigenaren hebben zich verkeken op de cafetaria, zegt Robert Blok zelf. ‘Het is niet onze tak van sport, daar zijn we wel achter gekomen. De cafetaria draait helemaal niet zo slecht, maar om er echt goed zicht op te houden, moeten we daar zelf gaan staan. En daar zijn we veel te druk voor.’

Blok liep tegen personele problemen aan. ‘Met name mensen die te weinig ervaring, kennis en kunde hadden. Een Restaria is toch iets totaal anders dan een snackbar. Het is makkelijker om een kok te vinden dan een goede bedrijfsleider voor een cafetaria. In die 15 maanden hebben wij die nog niet gevonden.’

Nieuwe ondernemers krijgen kans

Blok is blij met de nieuwe ondernemers. ‘Wij werden door Restaria aan ze gekoppeld. Deze jongen heeft veel ervaring bij Restaria en kent het klappen van de zweep. Wij verkopen de zaak aan hen en wij zijn meteen hun financierder zodat ze een goede start kunnen maken. We willen ze een kans geven om hun droom waar te maken.’

Restaria Het Friethuys

Open voor lunch

Restaria Het Friethuys draait tot de kerst onder de huidige eigenaren. Op vrijdag 2 januari is de sleuteloverdracht en op 3 januari heropenen Ellen van Breugel en Andy Broer de cafetaria. Na het openingsweekend willen de nieuwe eigenaren evalueren en de koers uitstippelen. ‘De cafetaria is nu vanaf 16.00 uur geopend, maar wij willen in ieder geval de lunch meepakken. Wij gaan dus rond 12.00 uur open.’

Omdat ze zich volledig willen focussen op de winkel, wordt de bezorging even stopgezet. Of de huidige medewerkers allemaal blijven, is nog niet duidelijk.

Restaria Het Friethuys

Ellen van Breugel (29) en Andy Broer (31) zijn vanaf 2 januari 2020 de nieuwe eigenaren van Restaria Het Friethuys


Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.