De diepvries-eierbal van Koning’s Snacks begint als twee halve eierballen, zonder ei. ‘Ik heb een mal laten maken waar de halve eierballen uitkomen. Je krijgt ze dus kant-en-klaar binnen en je hoeft alleen het ei erin te doen en de bal dicht te drukken. Daarna kan hij zo de frituur in.’
Eierbal is drie maanden houdbaar
Het ‘probleem’ met de eierbal is volgens Koning dat deze normaal maar drie tot vier dagen houdbaar is, vanwege het vers gekookte ei. Een ei invriezen is geen optie. De diepvries-variant van Koning is zo’n drie maanden houdbaar. ‘Ik heb bijvoorbeeld veel klanten uit Amsterdam die nu rustig een paar eierballen mee naar huis kunnen nemen. Ik verkoop ze in een doosje van drie voor drie euro.’ Koning is ook al gebeld door horeca-ondernemers. ‘Eén cafetaria heeft er al zestig besteld.’
Veel aandacht
De ondernemer is een klein beetje verrast door alle aandacht voor de diepvries-eierbal. Nadat hij het op 3 februari op Facebook plaatste, is hij met zijn uitvinding al in verschillende media verschenen. ‘Ik had niet gedacht dat het zo’n effect zou hebben, geweldig.’ Hij denkt de vraag, ook als die toeneemt, nog wel aan te kunnen in zijn productiekeuken. ‘Ik heb nog een medewerker die ze ook goed kan maken.’
Familierecept uit 1956
Koning’s Snacks staat bekend om de eierballen, die twee jaar geleden nog werden uitgeroepen tot lekkerste van Groningen. Ze worden gemaakt volgens een familierecept uit 1956. Robert de Koning werkt vanuit een eigen productiekeuken en leverde al aan horeca- en cateringbedrijven. Met zijn snackwagen staat hij zes dagen op zijn vaste standplaats aan de Akeleiweg 176 in Groningen.