Ervaren ondernemers openen Foodmaster Buurtstede met primeur

Ervaren ondernemers openen Foodmaster Buurtstede met primeur
Roy en Lineke Kolf met bedrijfsleider Bob Mulder

Roy en Lineke Kolf hebben Foodmaster Buurstede in Veenendaal geopend. De ervaren ondernemers zijn de eerste binnen de formule met de vernieuwde ijscounter.

De ijscounter van Foodmaster heeft een nieuwe uitstraling gekregen, met een blauwe-witte counter en ledverlichting. Foodmaster Buurstede is de eerste die de ijscounter mag testen. De komende periode zal deze ook in andere vestigingen worden geplaatst.

Foodmaster Buurtstede

De nieuwe ijscounter van Foodmaster

Nieuw winkelcentrum

Foodmaster Buurstede is een zaak van 120 vierkante meter in een volledig nieuw winkelcentrum in Veenendaal, naast een Albert Heijn en een Lidl. Binnen is plek voor 32 zitplaatsen en buiten is ruimte voor 8 tafels. Het pand is eigendom van Lidl.

Al jaren succesvol in de cafetariabranche

Eigenaren Roy (65) en Linke Kolf (62) zijn al jaren succesvolle ondernemers in de cafetariabranche. Van 1984 tot 1996 runden ze Cafetaria de Tamboer in hun woonplaats Ede. Daarna hadden ze tot 2008 een Foodmaster in Ede, toen een formule van Quality Company. Van 2008 tot 2018 stonden ze aan het roer van Cafetaria de Molenhoek in Bennekom en waren ze met hun zaak aangesloten bij Family. Daarna hebben ze hun kennis en ervaring ingezet om andere cafetaria-ondernemers op verschillende manieren te ondersteunen. Zo zijn ze betrokken geweest bij de opstart van Family Axel.

Wens was eigenlijk een Family

‘Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan’, zegt Roy Kolk over de beslissing om toch weer een eigen cafetaria te beginnen. Eigenlijk wilde hij een Family-zaak. ‘Maar FHC vond deze locatie beter geschikt voor Foodmaster. Ze kijken daarbij naar het aantal zitplaatsen. Uiteindelijk zijn het er toch 32 geworden, maar ik vind het prima zo. We hebben het Foodmaster-assortiment iets uitgebreid met spare ribs en schnitzels.’ Een aantal items, zoals de schnitzel Buurstede, de Hamburger Buurstede en de Uitsmijter Buurtstede, stonden ook bij de vorige zaken op het menu.

Foodmaster Buurtstede

Compacte zaak

Verder was het voor het ondernemerspaar belangrijk om een compacte zaak te hebben. ‘In het verleden was het wat te groot naar mijn zin. Nu hebben we alles binnen handbereik en hoeven we weing meters te maken. Daardoor kunnen we sneller werken.’

Nog steeds fit

De vraag waarom ze op deze leeftijd nog aan een nieuwe zaak beginnen, krijgen ze vaker. ‘We zijn nog steeds fit en vinden het leuk, dus waarom niet? Achter de geraniums zitten kan altijd nog. We verwachten zeker een nog aantal jaren door te gaan.’


Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.