Burger ’n Shake is een concept van drie jeugdvrienden: Badredin Boussaid, Karim Akrouni en Achmed Ben Amar. ‘Wij zijn een jong, hip en ambitieus halal burger ‘n shake concept. De groeiende halalmarkt in Nederland willen wij graag bedienen’, zo is te lezen op de website. De eerste vestiging opende in 2016 in winkelcentrum Oostpoort in Amsterdam. In 2018 volgde de Javastraat en in 2019 ging de zaak in Almere van start. Die laatste, en de nieuwe vestiging in Osdorp, zijn franchiselocaties.
Vier nieuwe locaties
Verder zijn er concrete plannen voor nog eens vier franchiselocaties, zegt Achmed Ben Amar. ‘We hebben twee franchisenemers in Den Haag en twee in Amsterdam waarmee we actief zoeken naar locaties. We zetten alles op alles om die zo snel mogelijk te openen, hoewel we kieskeurig zijn als het gaat om de juiste plek.’
Verse burgers, friet en ontbijt
Het menu van Burger ’n Shake bestaat uit burgers (beef, chicken en veggie), friet, shakes en smoothies. De burgers worden elke dag vers gemaakt, alsook de friet. Oostpoort en Almere bieden tevens ontbijt, met verschillende pancakes en broodjes met ei en verschillende ingrediënten. Ook in Osdorp wordt straks ontbijt geserveerd.
Gediplomeerde ijsmakers
Ook met milkshakes wil het bedrijf zich onderscheiden. Burger ’n Shake gebruikt biologisch ambachtelijk roomijs en sorbetijs van vers fruit. Tevens worden de milkshakes met het roomijs gemaakt en gaat de sorbet in de smoothies.
De eigenaren hebben veel ervaring met ijs: ze begonnen 11 jaar geleden als franchisenemers van IJscuypje in Amsterdam. ‘Dat hebben we jarenlang gedaan’, zegt Ben Amar. ‘Op een gegeven moment zochten we een nieuwe uitdaging, een concept voor het hele jaar. Toen we begonnen met Burger ’n Shake maakten we ons eigen ijs. Inmiddels wordt dat door IJscuypje gedaan.’
‘Halal eten in een fijne setting’
Ben Amar ziet de halalmarkt groeien in Nederland. ‘We zijn zelf ook moslim en dit concept is ontstaan vanuit een persoonlijke behoefte om in een fijne setting te kunnen eten. We zien dat er een grote doelgroep is die dezelfde behoefte heeft. Jaren geleden kon je bijna nergens een halalburger eten, nu kan dat op veel verschillende plekken.’
Een vergelijking met fastfoodketens gaat volgens Ben Amar niet op. ‘Wij noemen onszelf geen fastfoodzaak want we gebruiken dagverse producten. We zien het meer als een gourmetzaak met fastfoodprijzen.’