Sterchef Rene Brienen gaat in ieder geval tot en met oud en nieuw koken in Venray, misschien nog wel langer. Hij staat er achter de kachel op vrijdag, zaterdag en zondag.
Per diner kunnen maximaal 30 gasten aanschuiven voor een vijf gangen diner.
Brienen mag in zijn eigen restaurant geen gasten ontvangen. Hotel de Witte Hoeve mag dat wel, maar gasten kunnen dan weer niet eten omdat er geen eigen restaurant is.
Leeg restaurant - leeg hotel
Hoteleigenaar Nen Vosse: ‘Wij hebben negen feestzalen, maar daar is al maanden geen feest meer geweest. En we mogen wel hotelgasten ontvangen, maar waar moeten ze eten? Alles is dicht. Dat verandert nu René Brienen hier komt koken.’
Naast de pop-up is chef Brienen ook actief met een (online) winkel en afhaalmaaltijden. Tijdens de eerste lockdown dit voorjaar zette hij actief in op aspergemenu’s voor thuis.
Brienen levert onder meer hooiham-bitterballen voor thuis, hachee bitterballen, soepen, livar spaak hammetjes, sauzen, wijnen et cetera. Dit doet hij naast de afhaalmenu’s die bestaan uit drie gangen. Ook zijn losse componenten te bestellen.
Restaurants in hotels
Meer collega's van René Brienen gingen hem voor in de samenwerking met een (lokaal) hotel.
- Restaurant Codium – Hotel Katoen, Goes
- Restaurant Calla's - Hotel Corona, Den Haag
- Arturo Dalhuisen/Daalder – citizenM, Amsterdam
- Dennis Huwaë/Daalder - Alexander Hotel, Noordwijk
- Erik van Loo/Peter Gast – Court Hotel, Utrecht
- ERik van Loo - Suitehotel Pincoffs, Rotterdam
- Nico Boreas - Hotel Merici in Sittard
- De Ertepeller – Van der Valk Dordrecht
- ’t Amsterdammertje – Van der Valk Breukelen
- Jan Smink – Van der Valk Wolvega
- Basiliek – Van der Valk, Harderwijk
- Twenty2 - Zenzez, Apeldoorn
- Noble - The Duke Hotel, Den Bosch
- Alain Caron - Kasteel Kerckebosch, Zeist
- Restaurant Versaen - Stadsherberg de Keurvorst, Ravenstein
- Restaurant Scherp - Van der Valk Middelburg
- Olivijn - Hotel Staats, Haarlem
- Koetshuis - Hotel Lumen, Zwolle