Deborah Rive zoekt een overnamekandidaat voor de exploitatie van het restaurant, waarvan naamgever en chef Lucas Rive in december 2019 overleed. Totdat een koper gevonden is blijft het restaurant op hetzelfde niveau in bedrijf, inclusief het huidige team en Deborah en dochter Rebecca Rive.
Nadat patron-cuisinier Lucas Rive in december 2019 overleed, zette echtgenote Deborah Rive het Hoornse restaurant voort, daarbij ondersteund door dochter Rebecca. Beiden waren sinds de opening in 2013 al werkzaam in het restaurant als respectievelijk gastvrouw en maître-sommelier.
Deborah Rive: 'Na een korte sluiting zijn we in januari van dit jaar weer opengegaan. Ik ben heel blij met het team, dat met dezelfde visie als Lucas opereert. Iedereen gaat er vol voor en de gasten zijn enthousiast. Het is een gezond bedrijf, ondanks de beperkingen van corona. Toch ontbreekt bij mij het plezier en daarnaast missen Rebecca en ik de samenwerking met Lucas heel erg. Toen Lucas wist dat hij niet meer beter zou worden heeft hij aangegeven dat we er goed aan zouden doen om de zaak na zijn overlijden te verkopen. Ik heb daar lang over nagedacht en ben nu op het punt gekomen om de zaak over te dragen.'
Pand met veel mogelijkheden
Het huurpand aan historische Oude Doelenkade ligt aan de oude haven van Hoorn. Het beschikt in een ruim opgezette setting over ruim 70 zitplaatsen, waardoor het restaurant ook geschikt is voor grotere groepen. Verder is er een open keuken, een voorbereidingskeuken, een eetbar, airconditioning en een terras met uitzicht over de haven en het historische centrum van Hoorn. Op de bovenverdieping is opslagruimte, een personeelsruimte en een extra toilet.
Complete keuken
Deborah Rive: 'De keuken is zeven jaar geleden volledig vernieuwd, waardoor de koper beschikt over een compleet uitgeruste keuken met alle apparatuur. De inrichting van het restaurant en het meubilair is zeven jaar oud en altijd goed onderhouden. Ook recenter zijn diverse aanpassingen en vernieuwingen gedaan, waardoor het pand instapklaar is. Rebecca en ik hopen dat we iemand vinden die op deze fijne plek de passie voor koken overneemt die Lucas ook had. Het kookniveau is daarbij niet belangrijk, de plek biedt mogelijkheden voor diverse soorten horeca. Zowel de exploitatie als de inrichting is te koop. Totdat er een koper gevonden is blijven we operationeel met hetzelfde team, kookniveau en servicelevel. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie contact met mij opnemen via het restaurant.'
Moedig besluit
Op social media wordt liefdevol gereageerd op de beslissing. 'Een moedig en hard besluit', aldus Petro Kools en Margo Reuter van sterrestaurant Da Vinci. Erik van Loo van tweesterrenrestaurant Parkheuvel schrijft: 'Jullie hebben gelijk. Ondanks deze zeer moeilijke beslissing, is het de beste denk ik. Erg moedig.'
Lucas Rive
Lucas Rive van sterrestaurant Lucas Rive overleed op woensdag 25 december 2019 na een kort ziekbed. De topkok was ruim 27 jaar verbonden aan restaurant De Bokkedoorns in Overveen, waar hij als chef-kok 22 jaar lang twee Michelinsterren op zijn naam had staan. De meesterkok werd slechts 57 jaar oud. In 2013 besliste Rive om samen zijn vrouw Deborah restaurant Lucas Rive te openen in Hoorn. Vijf maanden na de opening werd het restaurant bekroond met een Michelinster.
Rive wist als schooljongen al dat hij kok wilde worden. Zijn carrière leidde hem langs de grote chefs als Roger Souvereyns, John Sistermans, Constant Vonk en John Halvemaan tot hij in 1985 bij de Bokkedoorns belandde.