Dit onderwerp is op dit moment actueler dan ooit en geeft stof tot nadenken. Wat is wel veilig? Wat niet? KHN adviseert de normaal al geldende hygiëne richtlijnen te volgen uiteraard en daar waar mogelijk aan te scherpen. Er wordt nog meer gevraagd van het bewustzijn en verantwoordelijkheidsgevoel van horecaondernemers. Duidelijke regels worden niet aangegeven, alleen adviezen. Onderzoek naar besmettingshaarden en manieren van verspreiding van het coronavirus zijn er nog onvoldoende.
Glazen spoelen
KHN adviseert om glazen bij voorkeur in een glazenspoelmachine te spoelen. Die temperatuur is zo hoog dat eventuele bacteriën worden gedood. Heb je geen spoelmachine? Gebruik dan heet water in de spoelbak. Heb je alleen koud water? Dan kun je werken met een spoelbak met koud water en een overloopje. Dan weet je zeker dat er circulatie optreedt en heb je geen last van het virus.
Rhima, specialist in vaatwasmachines en reinigingstechniek, adviseert al het glaswerk na elke gebruiksronde af te wassen in een glazenspoelmachine.