De Loohoeve ontvangt de gasten eerst alleen op vrijdag, zaterdag en zondagavond. De ondernemers blijven ook de corona-thuismenu’s aanbieden, ook op de extra afhaalpunten in Assen en Groningen.
Marleen Brouwer: ‘We zijn er helemaal klaar voor om weer gasten te verwennen onder ons eigen dak. En we kunnen de culinaire genieter zo de gelegenheid geven weer op sterrenniveau te eten in de ambiance van ons restaurant. We merken dat gasten daar behoefte aan hebben. Overigens blijven we doorgaan met onze thuismenu’s, die zijn een groot succes. We zijn heel dankbaar dat gasten ons de afgelopen tijd hebben gesteund door thuismenu’s te bestellen en we verheugen ons erop om ze nu ook weer hier in De Loohoeve in de watten te mogen leggen.’
Merlet en Kromme Dissel
Eerder ging Merlet in Schoorl al weer van start. Deze ondernemers serveren het diner op de hotelkamer. Ook de hotels van Fletcher zijn weer open. Dit betekent dat ook sterrestaurant De Kromme Dissel (onderdeel van Fletcher Hotel Klein Zwitserland) weer in bedrijf is. Hier kunnen gasten sinds 1 mei terecht voor een 7 gangenmenu van dinsdag tot en met vrijdag in combinatie met een hotelovernachting.
Roode Koper en Lindenhof
Ook het Roode Koper in Leuvenum ontvangt sinds 28 april gasten, hier is een vol pension arrangement opgezet voor gasten. Dit is inclusief ontbijt, lunch, diner en een middag-thee met taart. Ook De Lindenhof in Giethoorn van Martin Kruithof ontvangt sinds 1 mei weer hotel/dinergasten.
De Loohoeve weer open
Dat in de watten leggen van gasten bij De Loohoeve in Schoonloo zal niet zoals vanouds gebeuren. Marleen en Jeroen Brouwer hanteren – vanzelfsprekend – de richtlijnen van het RIVM. Dit betekent minimaal 1,5 meter afstand en worden gerechten uitgeserveerd op een trolley.
Hotels mogen open
Volgens de Noodverordening van de Veiligheidsregio Drenthe mogen hotels geopend zijn ten behoeve van de daar overnachtende hotelgasten en mogen aan die gasten maaltijden in het restaurant worden aangeboden.
Jeroen Brouwer: ‘We missen de contacten met de gasten in ons restaurant enorm. Nu we een veilige en goed werkbare omgeving hebben gecreëerd voor onze gasten en ons team gaan we vanaf 8 mei 2020 weer open voor gasten die in ons hotel overnachten.’
Maximaal 16 personen in restaurant
‘Vanzelfsprekend werken we volgens de hygiënevoorschriften van het RIVM. We openen acht van de twaalf hotelkamers en bieden in het restaurant plaats aan acht tafels van maximaal twee personen op ruime afstand van elkaar.’
Uitserveren vanaf trolley
Jeroen vervolgt: ‘Uitserveren en afruimen doen we vanaf een uitschuifbare trolley en bestek ligt al op de tafel klaar. Op meerdere plaatsen zijn zuilen geplaatst waar de handen gedesinfecteerd kunnen worden en toiletbezoek vindt op de eigen hotelkamer plaats. We leveren het ontbijt voor de deur van de hotelkamer af en de gast ontbijt op de hotelkamer. De administratieve check-out en het afscheid vindt ’s avonds bij het verlaten van het restaurant al plaats, zodat er op de dag van vertrek geen contactmomenten meer zijn.’
Culinair arrangement
De kamers zijn uitsluitend te boeken in combinatie met een culinair arrangement in het restaurant. Het arrangement bestaat uit een 6 gangenmenu, mineraalwater, koffie/thee, een overnachting in een hotelkamer, ontbijt en een flesje champagne op de kamer.
De prijs ligt tussen de € 225,- en € 240,- per persoon, afhankelijk van het kamertype.