Gwendall Poullennec benadrukt dat chefs zich geen zorgen hoeven te maken over de waarde en de betekenis van een Michelinster of Bib Gourmand. ‘Een Michelinster en al onze onderscheidingen zullen in 2021 hetzelfde betekenen als altijd.’
Hij zegt mee te leven met chefs in deze meer dan uitzonderlijke situatie.
Of er helemaal geen papieren edities meer worden uitgegeven, is nog niet duidelijk. Een woordvoerder laat weten: 'Het ene sluit het andere niet uit. De prioriteit is digitaal, maar het betekent daarom niet dat de print wordt uitgesloten.'
Geen kritiek
‘Onze kerntaak is altijd geweest om restaurants aan te bevelen, niet te bekritiseren. Zo zullen we ons nu ook opstellen. Realistisch. Flexibel. Meelevend. We streven naar consistente en eerlijke selecties voor 2021.’
Door de sluiting van de restaurants is er voor de rode gids minder tijd om zaken te bezoeken. ‘Om toch consistente en eerlijke selecties voor 2021 samen te stellen, richten we ons op de digitale kanalen.’
Enorme uitdaging
Michelininspecteurs zitten momenteel ook thuis en wachten tot restaurants weer open mogen. ‘Wij weten dat door deze crisis chefs hun creativiteit niet verliezen. Maar niettemin staat de branche voor een enorme uitdaging om weer overeind te krabbelen.’ Dit zal voor de 32 landen waarin de gids verschijnt, verschillend zijn. Per regio zullen we kijken hoe we weer opstarten. Maar overal helpen we restaurateurs waar we dat kunnen.’
Hij vervolgt: ‘Waar u ook bent, welk restaurant u ook runt, we zullen op elke mogelijke manier met u samenwerken om ervoor te zorgen dat de situatie zo snel en zo veilig mogelijk weer normaal wordt.’
Bekijk hier de video:
https://www.facebook.com/MichelinGuideWorldwide/videos/677838599424907/