Tweesterrenrestaurant Pure C had twee maanden de deuren dicht voor een complete renovatie. Eind februari heropende het de deuren, inclusief een restylede menukaart zonder vlees. 'Wel wordt er veel met vis, schaal- en schelpdieren gewerkt. Chef-kok Syrco Bakker noemt dat een logische keuze omdat ze aan de kust zijn gevestigd.'
In een interview met VTM vanwege het televisieprogramma ‘Mijn keuken mijn restaurant’ meldde Sergio Herman al dat hij afstapt van het serveren van vlees. 'Als chef moet je het voorbeeld geven. We maken geen vlees meer klaar, tenzij iemand er expliciet naar vraagt.' Voor de gasten die graag vlees willen eten, staat er nog één vleesgerecht op de a la carte-kaart.
Pure C werd in december tot de grond toe afgebroken en werd – net voor het tienjarig bestaan op 15 maart– weer geopend.
‘De keuzes die gemaakt zijn in het interieur volgen op de visie die we met Pure C hebben neergelegd. We hebben een omgeving gecreëerd waar onze Zeeuwse top producten en mijn pure keuken nóg beter tot zijn recht komt met respect voor het spectaculaire uitzicht en de unieke omgeving,’ zegt Syrco Bakkler over het nieuwe interieur. ‘Zowel in de keuken als in de zaal staat de kwaliteit, het ambacht en de creativiteit centraal.’
Gasten worden bij aankomst ondergedompeld in een unieke balans van warme tinten, heel veel hout en opvallende kunst- en design objecten. Sergio Herman: ‘Syrco Bakker is bezig om zijn talent te verzilveren en zijn kookstijl spreekt – zeer terecht – bijzonder veel mensen aan. Afgaand op de reacties van onze gasten om Pure C in een paviljoen onder te brengen ben ik er van overtuigd dat we geslaagd zijn om zowel Syrco als Pure C het podium te geven dat beide verdienen.’