Net als de voorgaande vier edities wordt het culinaire festival Chefs (R)Evolution in en rondom De Librije en Theater De Spiegel in Zwolle georganiseerd.
Belangstellenden kunnen hier zondag 6 en maandag 7 september 2020 terecht voor de jubileum-editie, opnieuw georganiseerd door Jonnie en Thérèse Boer met hun team van De Librije in samenwerking het team van Port Culinaire met Thomas & Carola Ruhl.
Chefs (R)Evolution gaat ook dit jaar weer groots van start met onder andere kookdemonstraties onder leiding van internationale topchefs, een Wijn- & Spijspaleis verzorgd door de top van Nederlandse en internationale restaurateurs, kookwedstrijden, bijzondere wijnworkshops en de BOERenmarkt XL.
Bekendmaking eerste vijf chefs
Tijdens de interactieve kookdemonstraties presenteert een selectie van de beste chefs ter wereld hun kunsten. Naast een demonstratie van Jonnie & Thérèse Boer zijn dat:
- Daniel Humm, Eleven Madison Park, New York, Amerika, Best of the Best - World’s 50 Best, 3 Michelinsterren
- Norbert Niederkofler, St. Hubertus, San Cassiano, Italië, #116 World’s 50 Best, 3 Michelinsterren
- Ivan and Sergey Berezutskiy, Twins Garden, Moskou, Rusland, #19 World’s 50 Best
- Nick Bril, The Jane, Antwerpen, België, #99 World’s 50 Best, 2 Michelinsterren
De presentatie is ook dit jaar in handen van Hans Steenbergen, trendwatcher/ hoofdredacteur van Food Inspiration.
BOERenmarkt XL
Op de gratis toegankelijke ‘BOERenmarkt XL’ ontdekken bezoekers de verschillende ambachtelijke boeren en (wijn)leveranciers van Jonnie en Thérèse Boer. In samenwerking met Dutch Cuisine benaderen zij per provincie een (Alliance Gastronomique) restaurant, dus in totaal twaalf restaurants.
Zij laten het publiek op een laagdrempelige wijze kennismaken met de producten en ingrediënten die Nederland rijk is door mooie, eerlijke gerechten te serveren met bijpassende wijnen.
Ludieke kookwedstrijden
Net zoals bij de vorige edities zullen er dit jaar ludieke kookwedstrijden georganiseerd worden, zoals de Hill Billy Contest. Aan de hand van een voorinschrijving worden de kandidaten hiervoor geselecteerd. Deze kandidaten gaan met een landkaart van de wijde regio op pad, waarop Jonnie Boer een aantal plekken heeft aangekruist.
Op deze locaties gaan de kandidaten ingrediënten verzamelen die zij uiteindelijk in het menu gaan verwerken om vervolgens aan een internationale jury, bestaande uit topchefs, te presenteren. De voorgaande editie won Estée Strooker samen met haar sous-chef Chantal Touzani deze kookwedstrijd en ontving een Big Green Egg XXL.
Kaartverkoop
Kaarten zijn te bestellen via www.chefsrevolution.com en kosten €59,50 per persoon per dag en €100 per persoon voor beide dagen. Speciaal voor snelle beslissers zijn er, voor zowel 6 als 7 september, tot en met april 2020 Early Bird kaarten verkrijgbaar voor het speciale tarief van €54,50 per dag en €90 per persoon voor beide dagen.
Ook zijn er leerlingtickets beschikbaar van €40 per leerling per dag. De BOERenmarkt XL is gratis toegankelijk.