De familie Van der Valk wil het restaurant aan de Veurseweg in Voorschoten slopen en een duurzaam nieuw gebouw neerzetten. Dit meldt de regionale omroep Unity.
De plannen volgen op een al wat langer ingezet traject om te komen tot een nieuw complex op het inmiddels 20 hectare grote terrein van Van der Valk Voorschoten. In 2019 is de Ivy Boutique Wellness in gebruik genomen en eerder al de Versmarkt; als aanvulling op de reguliere horeca. Achter De Gouden Leeuw wordt een natuurboerderij gerealiseerd waar gasten terecht kunnen voor eigen gemaakte schapenkaas.
Daarnaast gaat Van der Valk ook in eigen beheer 30 soorten ijs fabriceren van melk, die afkomstig is van koeien die Van der Valk in Leiderdorp heeft lopen. Er zijn binnenkort ook pannenkoeken te eten.
Van der Valk Voorschoten
Nicolaas van der Valk, de betovergrootvader van huidige eigenaar Marcus van der Valk, kocht in 1862 boerderij De Gouden Leeuw in Voorschoten. Op dat moment kon hij niet vermoeden dat hij hiermee aan de wieg zou staan van wat het grootste Nederlandse horecabedrijf zou worden.
‘Voorschoten’ omvat inmiddels veel meer dan hotelkamers en diverse restaurants. Op het terrein bevindt zich ook een versmarkt (met proeflokaal Mimi), wijnhandel, een dc, een natuurspeeltuin en een wellnessboerderij.
Met de aanpassingen aan het terrein is het nu tijd voor een grote stap volgens de familie.
Het hele huidige restaurant moet tegen de vlakte om plaats te maken voor een efficiënt en duurzaam gebouw, dat echt weer als vlaggenschip van het concern kan fungeren en ook nog een eigen casino en museum moet bevatten.
Unity meldt verder dat ondernemers uit Voorschoten de gemeente oproepen de plannen van Van der Valk te steunen. 'Je moet de samenwerking met dit inventieve en innovatieve bedrijf niet schuwen, maar koesteren, zodat er win-win situaties ontstaan, waarvan het hele dorp beter wordt.’
Horeca Top 100
Van der Valk staat al jaren op nummer 2 in de Horeca Top 100 van Misset.