Floris van Ginkel (37) gaat een ander restaurant beginnen in Amsterdam met zijn chef Tom Biesenbeek.
Restaurant van Vlaanderen (max 50 couvert) heeft 25 jaar bestaan, waarvan tien jaar met Floris van Ginkel als ondernemer. ‘Ik wilde vernieuwen en verbouwen en streef een ander concept na. Dat had in dit pand gekund, maar ik kies er toch voor dat ergens anders te doen. Ons pand heeft veel hoekjes en nisjes en ik wil een ruimte die overzichtelijker is.’
'Geen lange zit meer'
De nieuwe zaak die Van Ginkel en zijn chef Tom Biesenbeek voor ogen hebben is geen fine-dining meer. ‘Wel kwalitatief goed. Maar niet meer per se vier gangen. Nu serveren we vier tot acht gangen en dat is toch een hele zit. We zien veel mensen die iets komen vieren bij ons of zakelijke gasten. We willen een zaak waar mensen ook één gerecht nemen. Wat sneller en simpeler zodat we een bredere groep gasten aan kunnen spreken.’
Naam en locatie van de nieuwe zaak kan Van Ginkel nog niet bekendmaken. ‘Ik heb nog nergens een handtekening onder gezet', zo laat hij Misset Horeca weten. ‘Het nieuwe concept zit al wel helemaal in mijn hoofd; ik ben er tenslotte al twee jaar mee bezig. Qua grootte zal het ook ongeveer 50 couvert krijgen’, hoopt Van Ginkel.
In het pand van Restaurant van Vlaanderen aan de Weteringschans 175 (eigendom van Van Maarschalkerwaard) komt een Indisch Restaurant. ‘Mijn huurcontract dat in januari 2018 was verlengd gaat over naar de nieuwe exploitant. Ik hoefde niet per se weg.’
Floris van Ginkel
Van Ginkel begon in de horeca in de afwas. ‘Zoals zoveel jongens. Er werd iemand ziek in de keuken en toen mocht ik voorgerechtjes maken. Zo is het begonnen,’ lacht de chef. Hij werkte later bij Eau de Vie in Amsterdam (kreeg in 2008 een 9,5 van Johannes van Dam), Fitou in Loosdrecht en ruim zes jaar stond Van Ginkel in de keuken van Tante Koosje.