Eekhout maakte een schippersbol met onder meer eendenborst, granola van eendenborst, enoki champignons, mango chutney en basilicummayonaise.
Broodje echt gezond
Raquelle Bos, werkzaam bij restaurant Basalt in zorglocatie Ipse de Bruggen in Delft, werd tweede met 'Broodje écht gezond': een foccaciabroodje met zelfgemaakte kruidenkwark, pesto, verschillende gegrilde groenten en tomaten americain.
Ons huis broodje
Het brons was voor Matthijs Kieft van Stadsherberg Ons Huis in Hardenberg pakte het brons met 'Ons huis broodje', gemaakt met een Duits kornknisper-broodje met nagelholt (gedroogd rundvlees), appel, hazelnoot en een dressing van Cream Sherry.
Iedereen een prijs
Er werden daarnaast vele sponsorprijzen uitgereikt, waardoor iedereen uiteindelijk met een beker naar huis ging. Deze werden mogelijk gemaakt door Houwersgroep, Next to Food, Qbtec, KHN, Hanos, De Hippe Vegetarier, Rational, Verstegen, Farm Frites en Carl Siegert.
Er deden dit jaar dertien kandidaten mee aan Lekker Anders, een categorie die bedoeld is voor horecamedewerkers met een arbeidsbeperking.
Bekijk hieronder alle foto's