De Kleine Valk sluit zaterdag 21 december 2019 de deuren en stopt met het uitserveren van onder meer de tomatensoep en de Van der Valk-appelmoes. De twee zussen Didi en Danielle van den Nieuwenhuijzen - kleindochters van Gerrit van der Valk - hebben volgens een medewerker de zaak zelf te koop gezet. Ze gaan zich bezighouden met nieuwe hotels van de familie, onder meer het nieuw te bouwen hotel in Lelystad. De Kleine Valk openden ze begin 2015. Danielle is sinds zomer 2019 al gm van Van der Valk Amersfoort-Leusden.
Boerma en No Rules
Boerma en partner Kim Veldman stoppen eind dit jaar met hun toprestaurant in Vaassen en de chef heeft nu een start gemaakt met werven van personeel voor No Rules.
De opening staat gepland voor maart 2020 aan het Heineken in Amsterdam. No Rules zal naast de eerder aangekondigde pizza’s ook vlees- en visgerechten serveren. Zowel lunch als diner. Boerma zei eerder over zijn nieuwe concept: ‘Het wordt heel gaaf. Mijn hele carrière was ik gebonden aan regels. Nu niet meer. Daarom noemen we het concept No Rules.’
Boerma zoekt ‘creatieve, enthousiaste en energieke collega’s’, zo meldt de vacaturetekst.
‘No Rules is een toegankelijk concept mede bedacht door drie-sterrenchef Jacob Jan Boerma waarin wij op onze manier pizza’s gaan serveren. Samen met Jacob Jan werk je in een keuken waar op culinair gebied ‘geen regels’ gelden om al je creativiteit kwijt te kunnen in een bijzonder menu. Een menu dat naast pizza uit verschillende vlees- en visgerechten en een uitgebreide lunch zal bestaan. Wij doen het anders, doe jij mee?’
Boerma vermeldt expliciet dat het salaris van zijn nieuwe collega’s boven cao zal liggen. Naast de functie van chef-kok (zie hieronder) zoekt Boerma ook nog een souschef.
Vacature Chef-kok No Rules
CHEF-KOK – EINDVERANTWOORDELIJKE KEUKEN
Fulltime per januari 2020
Je begeleidt, traint en coacht jouw team en draagt zorg voor een fijne en productieve werksfeer. Je doet de inkoop, maakt de roosters en streeft het behalen van de operationele ambities na. Samen met het team draag jij zorg voor de dagelijkse gang van zaken, de kwaliteit van het product, de service en gasttevredenheid. Daarnaast ben je vrij om je creatieve kant te laten zien met verrassende gerechten voor het menu.
FUNCTIE
• Het opzetten en aansturen van het keukenteam; motiveren, begeleiden en coachen
• Het waarborgen van de procedures en processen
• Het waarborgen van constante kwaliteit van de totale gastbeleving
• Plannen voor de evenementen
• Het behalen van de operationele ambities
• Het toezien op de naleving van de voorschriften op het gebied van veiligheid, Arbo en HACCP
BEN JIJ...
• Creatief, enthousiast en energiek
• Afgestudeerd aan een koksopleiding
• Meerdere jaren werkzaam geweest in de keuken als leidinggevende
• Ervaren met de bereiding van pizza of heb je affiniteit met pizza
• Een motivator, teamplayer en flexibel
• Stressbestendig, besluitbaardig en verantwoordelijk
• Klantvriendelijk, commercieel en servicegericht
WAAROM BIJ ONS WERKEN?
• Een ‘No Rules’ creatieve omgeving met veel ruimte voor eigen (culinaire) inbreng
• Samenwerken met Jacob Jan Boerma***
• Een nieuw concept en keukenteam neerzetten
• Fijne werksfeer in een gezellig team
• Afwisseling en flexibele werktijden
• Een salaris boven de cao