Restaurant Rust Wat is het twaalfde horecabedrijf van Bas Rasker en zijn Axivate Horeca Group. De ondernemer werd bekend via zijn voormalige bedrijven Zoover, Jiba en Weeronline en is sinds 2015 actief als horecaondernemer. Met zijn investeringsfonds Axivate Capital heeft hij aandelen in bijvoorbeeld Corendon.
Nedstede-CEO Michael van de Kuit ziet in Rasker en de Axivate Horeca Group een welkome nieuwe huurder van zijn gebouw. Kuit: ‘Ik ken Bas als een zeer gedreven en kundig horecaondernemer. Als iemand dit restaurant op een nog hoger niveau kan brengen, is hij het wel.’
Horeca van Bas Rasker
- PK Utrecht - Utrecht
- PK Bilthoven - Bilthoven
- Stadskasteel Oudaen - Utrecht
- Brouwerij Oudaen – Utrecht
- De Markt Utrecht
- Raak – Utrecht
- De Kleine Parade – Utrecht
- Vintage – Utrecht
- Mr Finch - Utrecht
- Roskam – Houten
- Eve Tilburg - Tilburg
Rasker kocht het Gooise restaurant Rust Wat van Marc Bon, die met zijn vrouw Sasha sinds 2004 eigenaar was.
Café-Restaurant Rust Wat ontstond rond 1930 toen in Blaricum een grote vijver werd gegraven die dienst moest gaan doen als ijsbaan. De baan werd uitgerust met een tribune en een ijsbaanhuisje. Dat huisje zou later een horecabestemming krijgen, onder meer als pannenkoekenhuis en partycentrum. Later als kwaliteitsrestaurant waar zowel locals als mensen uit de Randstad elkaar treffen op het zonnige terras, met uitzicht op de vijver.
Rust Wat in Blaricum is dagelijks geopend vanaf 10.30 uur. De keuken sluit om 22 uur.