De Telegraaf meldde dit nieuws zaterdag. Alliance Gastronomique is het langst bestaande culinaire samenwerkingsverband in Europa met 38 restaurants in Nederland en België.
Gerard Wollerich
Marc van Gulick nam zelf in 2015 de voorzittershamer over van Jelle van Gangelen van Cordial in Oss. Op de traditionele culinaire Supernova, de winterbarbecue voor gasten van sterrenrestaurants uit Noord-Brabant, Limburg en Zeeland, vertelde Van Gulick dat chef-kok en eigenaar Gerard Wollerich van Wollerich (*) uit Sint-Oedenrode hem nu zal gaan opvolgen, zo schrijft het dagblad. 'We zijn nu toch in het zuiden en u kunt dit geheimpje vast wel even voor u houden', meldde de directeur van het Friese Landgoed Lauswolt. 'Het is een eer en ik heb er zin in', was de reactie van Wollerich.
De Alliance Gastronomique
De Alliance Gastronomique werd in 1967 opgericht door negentien Nederlandse restaurateurs in reactie op de destijds op verontrustende wijze om zich heen grijpende smaakvervlakking, een te kort schietende vakopleiding en een gebrek aan culinaire kwaliteitsproducten.
Dat de samenwerking een succes was, had alles te maken met de vernieuwende visie, het geloof en doorzettingsvermogen van de initiatiefnemers. Inmiddels bestaat de Alliance Gastronomique 52 jaar en is daarmee het langst bestaande culinaire samenwerkingsverband in Europa. De missie van Alliance is om de gastronomie te bevorderen, de leden doen dat ieder op zijn eigen wijze.