Café Top 100 2019: Jaap Touwen is De Parel van De Dikke van Dale

Café Top 100 2019: Jaap Touwen is De Parel van De Dikke van Dale

Het samenstellen van een 'Bierboek' verhoogde de omzet. Maar ook het begeleiden van leerlingen in het bedrijf, de zoektocht naar nieuwe concepten en het complete ontwikkelingsplan voor De Dikke van Dale zijn een schot in de roos. Voor Jacquelina en Emiel Dijkstra is hun bedrijfsleider Jaap Touwen een terechte parel.

V olgens Jacquelina Dijkstra, samen met haar man Emiel eigenaar van De Dikke van Dale, staat hun bedrijfsleider Jaap Touwen aan de basis van het succes van bier in hun Leeuwarder café.

‘In het begin van het jaar is ons Bierboek uitgekomen, met daarin 86 bieren. Dit boekwerk is ontworpen door Jaap en Emiel. Overzichtelijk en goed werkbaar voor onze medewerkers. Ook merken we dat gasten het boek gelijk pakken. De bieromzet is hierdoor enorm gestegen.’ De Dikke van Dale is van 26 biersoorten nu naar 86 gegaan.

Leerlingen begeleiden

Touwen is daarnaast in 2019 met zijn Diploma Leermeester gestart. Jacqueline trots: ‘Hij is glansrijk geslaagd, wat de leerlingen en stagiaires in ons bedrijf alleen maar ten goede komt. Vaak zegt hij dan ook: “Wat hebben leerlingen van ons nodig en wat kunnen wij hen bieden”. Hij heeft het hele jaar de leerlingen begeleid en voorbereid op hun praktijkexamen, alle drie leerlingen zijn geslaagd.’

Leeuwarden-20191023 De Dikke van Dale.
Eigenaren Jaquelina en Emiel Dijkstra droegen met succes Jaap Touwen voor als De Parel van de Café Top 100 2019.

Verder is Jaap ook op zoek naar nieuwe concepten voor ons bedrijf, hij is dus innovatief en wil ook voor duurzaamheid gaan. Uit onze keuken wordt alles zelfgemaakt en we hebben een lokale slager als leverancier. Onze bier- en frisdrankdopjes gooien wij niet weg, maar gaan naar de internationale kinderhulp.’

De Parel
Naast de ondernemer wil de Café Top 100 ook graag de medewerkers in het zonnetje zetten. Zij zijn immers het visitekaartje van de zaak. Daarom vroegen we aan alle cafés in de Café Top 100 2019 om hun Parel te nomineren. Uit de inzendingen koos de redactie van Misset Horeca de leukste, mooiste of beste motivatie.

Er komt steeds meer horeca in Leeuwarden, en Jacquelina, Emiel en Jaap willen De Dikke van Dale daarom onderscheiden van de rest. ‘Door vakbekwamer te zijn dan anderen en nog gastvrijer. Nu Jaap het ontwikkelingsplan klaar heeft voor onze medewerkers, solliciteren steeds vaker mensen bij ons. We hoeven minder te zoeken, wat best wel uniek is in deze tijd.’

Jaap Touwen is de zesde Parel die verkozen is in de Café Top 100. Deze vijf Parels gingen hem voor:

2018: Tim Nouws, Faber, Nijmegen
2017: Roos Brinkman, Soestdijk, Groningen
2016: Arnout Bosman, Olivier, Utrecht
2015: Willem Stroombergen, Zomerzorg, Hillegom
2014: Nikki Groenheide, Van Ruysdaal, Heemskerk

Bekijk hier de ranglijst van de Café Top 100 2019


Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.