Nieuwe eigenaar voor De Rooise Boerderij (Lekker 500)

Nieuwe eigenaar voor De Rooise Boerderij (Lekker 500)

De Rooise Boerderij, een restaurant in Sint-Oedenrode met een vermelding in de Lekker 500, krijgt een nieuwe eigenaar. De bedrijfsleider ,Roy Tweedy, krijgt met ingang van 1 augustus  2019 de sleutels van het restaurant in handen.

De huidige eigenaren Jan van de Moosdijk (gastheer) en Frank Groeneweg (chef) dragen De Rooise Boerderij over aan hun bedrijfsleider, Roy Tweedy. Tweedy werkt al 15 jaar voor het restaurant in Sint-Oedenrode.

De rooise boerderij
Frank Groeneweg en Jan van de Moosdijk

Het overname traject heeft ongeveer en jaar geduurd. Jan van de Moosdijk: ‘Toen Frank en ik nadachten over een nieuwe uitdaging, wisten we van Roy dat hij de ambitie had om van bedrijfsleider ondernemer te worden.’ Volgens Tweedy (38) was dit precies op tijd. ‘Ik ben nu 38 en over een paar jaar had ik deze stap richting ondernemerschap niet meer gezet.’

Roy en zijn echtgenoot Bianca starten in augustus met een opfrisbeurt voor hun restaurant. ‘Verder gaan we geen grote veranderingen doorvoeren. Het terras wordt iets groter en ik wil de kleine kaart uitbreiden.’

Het restaurant serveert een drie gangen keuzemenu voor 37,50 euro. Een vijf gangen menu exquise kost 72,50 euro en het wijnarrangement hierbij 35 euro. Daarnaast serveert Tweedy het menu van de chef naar het seizoen: vier gangen voor 48,50, vijf gangen voor 55 euro.

Jan van de Moosdijk en Frank Groeneweg namen De Rooise Boerderij tien jaar geleden over van Daniel Schouten.

In 2012 werd de Rooise Boerderij door het Brabants Asperge Genootschap verkozen tot Beste Asperge Restaurant.



Schrijf gratis in voor thema updates

Misset Horeca stuurt regelmatig updates per mail over belangrijke thema's voor de horeca-ondernemer: interieur voor je zaak, horecapersoneel, terras, koffie, bier en ook voor starters in de horeca heeft Misset Horeca een update. De nieuwsbrieven bevatten trends, kennisartikelen, nieuws, handige tips en inspiratie van collega's.

Schrijf je gratis in!