Randy Bouwer van restaurant Zarzo uit Eindhoven noemt het een grote eer dat het sterrestaurant uit Eindhoven door Wine Spectator is bekroond met een Best of Award of Excellence. ‘Pas 5,5 jaar geleden is Adrian Zarzo de zaak begonnen met een waanzinnige passie voor wijn. Hij heeft elke mogelijkheid om in zijn kelder te investeren benut. Ten tijde van de inschrijving (eind 2017) telde onze wijnkaart 1100 items; terwijl we nu op 1320 items zitten. Het getuigt van het feit dat we blijven investeren in onze grote liefde. Met de komst van Ruben Kwakman 1,5 jaar geleden kunnen we samen met een aantal top wijnfanaten in ons team verder werken om Zarzo een nog mooier wijnrestaurant te maken.’
Francois Geurds van FG Restaurant uit Rotterdam laat via Facebook weten 'heel blij' te zijn. 'Fantastisch is het'. Dick Middelweeerd van De Treeswijkhoeve: 'Wij vinden het een enorme eer dat Wine Spectator ons bekroond met een Best of Award of Excellence, en een groot compliment voor Remon van de Kerkhof, die met zijn team dit in zo korte tijd voor elkaar heeft gekregen.'
Wine Spectator rijkt awards uit voor de wijnkaarten in drie categorieën:
Award of Excellence van Wine Specator
2,453 restaurants wereldwijd (een wijnglas)
In Nederland
Karel V, Utrecht (2011)
De Silveren Spiegel, Amsterdam (2013)
Vineum, Rotterdam (2015)
Wijnbar Pinot, Breda (2017)
Criteria:
Minimaal 90 items, van goede producenten, in balans met de menukaart zowel in stijl als in prijs.
Best of Award of Excellence
1,215 restaurants wereldwijd (twee wijnglazen)
In Nederland
Wox, Den Haag (2007)
Ciel Bleu, Amsterdam (2012)
Waterproef, Den Haag (2012)
Lemon Grass, Scheveningen/Den Haag (2015)
Bord’Eau, Amsterdam (2015)
Mos, Amsterdam (2016)
Librije’s Zusje, Amsterdam (2017)
Zarzo, Eindhoven (2018)
FG, Rotterdam (2018)
Joelia, Rotterdam (2018)
De Treeswijkhoeve (2018)
Criteria
Minimaal 350 wijnen op de kaart, meerdere regio's of de diepte in met wijnen van top producenten. Deze restaurants zijn bestemmingen voor de serieuze wijnliefhebber. Dit komt niet alleen tot uitdrukking via de inhoud van de wijnkelder, maar de bediening laat ook liefde voor wijn zien.
Grand Award
91 restaurants wereldwijd
Niet toegekend in Nederland
Criteria
Minimaal 1000 wijnen op de kaart, naast bovenstaande criteria ook een selectie van groot-formaat flessen.