Juryvoorzitter en regiovoorzitter van KHN Gelderland Robbert de Veen: 'Estée Strooker heeft een groot empathisch vermogen, is goed voor de mensen om haar heen en denkt altijd een stap vooruit. De jury is onder de indruk van haar passie voor koken, haar persoonlijkheid, haar kookboeken en het demonstratie-koken op tv. Ze is bovendien maatschappelijk betrokken bij vraagstukken als voedselverspilling en ze zet de Nederlandse keuken weer op de kaart met haar deelname aan Dutch Cuisine. Haar passie, veelzijdigheid en creativiteit maken haar echt markant.'
Estée Strooker: 'rolmodel'
De jury bezocht de afgelopen weken de genomineerde bedrijven en ging met de finalisten in gesprek. Op basis hiervan kozen zij Estée Strooker tot winnaar. De oud-winnares van het tv-programma Masterchef is volgens de jury 'echt markant als horecaonderneemster en een rolmodel is voor de huidige en toekomstige lichting horecaondernemers. Door haar passie voor koken en de manier waarop ze met ingrediënten omgaat valt ze op, niet alleen in haar eigen bedrijf, maar vooral ook daarbuiten.'
Estée Strooker stond met drie andere genomineerde horecaondernemers in de finale van Meest Markante Horecaondernemer Gelderland: Kees Hensen van Villa Ruimzicht en Lev in Doetinchem en de Strandlodge in Winterswijk; Aïda en Sander Hendrix van Hotel Blue en Hotel Manna in Nijmegen en Mark Nijhuis en Loes de Kort van Hotel Credible en De Wit Wasserij in Nijmegen.