Soenil Bahadoer van tweesterrenrestaurant De Lindehof in Nuenen en Takis Panagakis koken het ‘afkomst in opkomst’-diner, dat bestaat uit zeven gangen. Ze doen dit op dinsdag 20 maart bij Restaurant Elea in Rijswijk.
Beide chefs koken een aantal gerechten in hun eigen stijl, waar uiteraard de afkomst van beiden sterk naar voren komt. Daarnaast koken ze beiden een gerecht met de afkomst van de ander. Takis Panagakis heeft voor Soenil Bahadoer druivenblad scheuten geselecteerd als Grieks ingrediënt en Soenil Bahadoer heeft Takis Panagakis voor de uitdaging gesteld om te koken met curry.
'Niet-Nederlandse afkomst'
'Het diner is al compleet uitverkocht', laat Takis Panagakis weten. 'Binnen 1,5 uur nadat we het 'afkomst in opkomst'-diner op Facebook hadden gezet, waren de 38 couverts verkocht.' Fotograaf Toni Perez kwam met het idee om de beide chefs te bundelen. 'Ik ken Soenil ook wel en we hebben natuurlijk onze niet-Nederlandse afkomst gemeen. En deze afkomst benutten we ook allebei in onze keukens. Dat gaan we tijdens het diner mixen: ik geef Soenil iets uit de Griekse keuken en hij mij iets uit de Hindoestaanse.'
Restaurant Elea van Takis Panagakis
Restaurant Elea van Takis Panagakis en Bibi Kuyp bestaat nu ruim een jaar. Misset Horeca bezocht het ondernemerspaar eind vorig jaar en sprak hen uitvoerig. ‘Ondernemen. Dat leer je niet op school. Daar ben ik al wel achter. Maar ik heb nog nooit zo veel geleerd als het afgelopen jaar.’ De chef kookt naar zijn Griekse roots, maar heeft als ondernemer een dosis Hollandse nuchterheid ingebracht. ‘We willen hier niet 10 jaar vast zitten door te grote schulden,' zei Takis Panagakis openhartig. Hij en partner Bibi Kuyp wisten in hun eerste jaar regelmatig de pers te halen met de diverse prijzen die ze wonnen.