‘Alleen professionals selecteren bij TopSpots.com restaurants, bars en cafés. Alleen de leukste spots komen ertussen te staan’ zo zegt Jan Bartelsman. De fotograaf vervolgt: ‘Van Michelinster tot kroeg en van ambachtelijke hotdog-zaak tot bistro en brasserie. De restaurantverslagen worden geschreven door professionele culi-schrijvers. Samen met fotografie van meerdere beroepsfotografen.’ Reserveren verloopt via de eigen kanalen van de restaurants.
Sterrenchef Richard van Oostenbrugge van 212 in Amsterdam zegt over TopSpots: ‘Het is de allerbeste online restaurantgids. Eerlijke, goedgeschreven verslagen van culi-journalisten. Voor restaurateurs een prettig voordeel dat het reserveren met TopSpots.com via eigen voorkeursplatform gaat.
Verder zegt Maik Kuijpers - voormalig chefkok van Librije***: ’Als ik zelf uiteten ga raadpleeg ik altijd eerst TopSpots.com.’
Amsterdam telt op het platform van Jan Bartelsman ‘slechts’ 150 spots. ‘Andere websites bieden alleen voor Amsterdam meer dan 3000 zaken aan. TopSpots.com is onafhankelijk van reserveringwebsites, hierdoor word je doorgestuurd naar de gewenste reserveringsmodule van het restaurant.’
‘Ook aan buitenlandse toeristen is gedacht en daarom is de website ook in Engels beschikbaar. En nee, dan niet door de Google vertaalmachine gehaald maar vertaald door een native-speaker. Verder zijn er al meerdere gesprekken gevoerd om de website internationaal uit te breiden met o.a. België, Zweden en zijn vele must visits van Hong Kong al te zien.’
Ronald Giphart schrijft
Bij TopSpots.com worden de restaurantverslagen geschreven door culi- en lifestylejournalisten. Namen als Harold Hamersma, Ron Vermeulen, Dylan van Eijkeren en Ronald Giphart komen voorbij en zetten hun beleving van het bezochte restaurant op papier. De restaurantverslagen zijn professioneel, duidelijk en uitgebreid. Naast het eten wordt de wijn, service en sfeer beschreven waardoor de websitebezoeker gemakkelijk een keus kan maken. Er kunnen geen ervaringen van gasten worden geplaatst.
Om de juiste sfeer te laten zien in restaurants, cafés en bars is goede, onderscheidende fotografie belangrijk. Bij TopSpots.com wordt alleen gewerkt met professionele fotografen als Jan Bartelsman, Sacha de Boer en Tony de Luc.
Sidney Schutte, executive chef van Librije’s zusje**: ’De website ziet eruit als een fotoboek waarbij de meest prachtige plaatjes je scherm vullen. Op deze manier lijkt het net of je al in het restaurant zit.’
Jan Bartelsman selecteert zijn zaken zorgvuldig. Van de 20 horecabedrijven laat hij er ongeveer 19 afvallen, eentje komt op Topspots.com. De selectie wordt gemaakt door middel van de bestaande restaurantgidsen en restaurantallianties. Daarnaast krijgt Bartelsman tips van chefs, sommeliers, culi-journalisten en foodbloggers.
Over Jan Bartelsman
Initiatiefnemer Jan Bartelsman is een bekend culinair en lifestyle fotograaf. Bartelsman heeft meerdere awards in ontvangst mogen nemen, zoals: driemaal de Gourmand World Cookbook Awards voor Puurst, het kookboek van de Librije***, voor de Domaine de la Romanée-Conti en voor Cucina di Casa Mia.