Reijnen werkt bij restaurant 't Boshuys in Best, onderdeel van Hutten Catering. De vakjury prees het winnende broodje om slechts één ding: ‘De geweldige smaak.' Vorig jaar won 't Boshuys ook. Henri van de Einden maakte toen de Geit in de Wei.
Driemaal zeewier
Zilte Zoen is een salade met vette vis. Verse makreel, tartaar van makreel. Een creme fraiche van citroen, Hollandse bladsla en lolo verde, wakamesalade met zeewier. Een zeewierkaas en zeewierpoeder.
Bijvangst of hoofdingrediënt
Als tweede eindigde Wouter Bos van Vitam Catering met zijn Hollandse Oersalade. Yasin Es-Saad van Noord Holland Catering werd derde, met 'Achter het net', een salade met bijvangst als hoofdcomponent. Es-Saad gebruikte Wijting en Botervis.
Denk aan eenvoud
Reijnen is inmiddels een expert op het gebied van salades en heeft een duidelijke tip voor collega's. 'Denk met salades aan eenvoud. Mijd vette dressing en brood en maak meer gebruik van gezonde groentes. Als je alle losse componenten op smaak brengt, ben je met een beetje peper, zout en een klein beetje olijfolie klaar. Zo deden we dat vandaag ook.'
Aan de finale van deze vakwedstrijd gingen tien deelnemers de strijd met elkaar aan. De Lekkerste Maaltijdsalade is een initiatief van de stichting Lekkerste Wedstrijden, in samenwerking met Hanos en Apetina.