Het is de derde keer dat het Bierdiner georganiseerd wordt in Groningen. Ook dit jaar bestaat het uit vijf gangen en iedere gang zal door een ander horecabedrijf bereid worden. De noordelijke bieren worden speciaal voor het diner gebrouwen. Om ze te combineren tijdens het bierdiner overleggen de biersommeliers, met de brouwers en de chef’s van de horecagelegenheden.
Bierdiner en Bierfestival
Evenals in voorgaande jaren vindt het diner plaats aan de vooravond van het Bierfestival Groningen. De inmiddels zevende editie daarvan loopt dit jaar van 12 tot en met 14 april. Vele binnen- en buitenlandse brouwerijen zijn vertegenwoordigd. Er worden meer dan 150 bieren van de tap geschonken en er zijn diverse bieren op fles verkrijgbaar.
Brouwen voor amateurs en professionals
Naast alle proeverijen worden er ook diverse wedstrijden en masterclasses georganiseerd. Zo worden amateurbrouwers uitgenodigd voor een brouwwedstrijd. Hierin worden ze uitgedaagd om een 'schwarz' te brouwen. Daarnaast worden er twee wedstrijden georganiseerd voor professionele brouwerijen. Zij strijden om de titel: ‘Beste en lekkerste Tripel’ en ‘ Beste en Lekkerste Schwarzbier’.
Masterclasses Menno Olivier
De 7e editie van de ‘Bier & Spijs’ wedstrijd zal plaatsvinden op zaterdagmiddag 14 april. Melissa Cole , Els Eggens en Arvid Bergstrom zullen dit jureren. Horecabedrijven worden uitgedaagd de meest verrassende en beste bier-spijscombinatie te presenteren. Naast bovenstaande wedstrijden wordt er een variërend programma aan masterclasses aangeboden op vrijdagavond en zaterdagavond. Toppers als Menno Olivier, Melissa Cole en Tommie Sjef zullen hun verhaal vertellen. Kaarten hiervoor zijn nog verkrijgbaar via www.bierfestivalgroningen.nl.