Gerardus Tripel: derde kloosterbier in lijn Gulpener

Gerardus Tripel: derde kloosterbier in lijn Gulpener

Gerardus Tripel is het nieuwe bier dat Gulpener toevoegt aan haar assortiment. Het is de derde in de lijn van de kloosterbieren.

Het eerste vat Gerardus Tripel werd woensdag 1 november  aangeslagen door Jan-Paul Rutten. De directeur van Gulpener deed dit samen met burgemeester Ramaekers van de gemeente Gulpen-Wittem, Henk Erinkveld, Rector van Gerardus Klooster Wittem en Eugène Vaessen van Hotel Restaurant Gerardushoeve.

Bieren ten bate van klooster

Gerardus Kloosterbier wordt sinds 2000 gebrouwen. Klooster Wittem is het landelijk pelgrimsoord van St. Gerardus Majella. De baten van de Gerardus bieren komen deels ten goede aan de instandhouding van het bedevaartklooster.

Gerardus Tripel: ongefilterd meergranen blond bier

Gerardus Tripel GulpenerGulpener omschrijvft de Gerardus Tripel als 'een ongefilterd krachtig, meergranen blond bier. Rijk, bovengistend met licht zoete tonen. Kruiden en specerijen, waaronder kardemom, koriander, steranijs en kaneel, geven het bier pit.'

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.