De Librije, Bord'Eau en De Leest scoren hoge noteringen in de Europese Top 200 van Restaurants. Wie staat waar en welke andere NL chefs staan er in?
De Librije van Jonnie en Therese Boer is het hoogst genoteerde Nederlandse restaurant in de top 200 van Europese restaurants. Het driesterrenrestaurant staat op nummer 5. Alain Passard staat met L'Arpege in Parijs op nummer 1. De ranglijst is gepubliceerd door OAD, Opiniated About Dining.
Librije's Zusje in Amsterdam staat op 102 in deze ranglijst. In de top 20 staat geen enkele andere Nederlandse chef. Op veertig volgt na Jonnie Boer de tweede Nederlandse zaak: Bord'eau van Richard van Oostenbrugge in Hotel de l'Europe in Amsterdam. Op 41 staat het driesterrenrestaurant van Jacob Jan Boerma; De Leest uitVaassen.
De overige noteringen van Nederlandse chefs:
55 The Jane** (Antwerpen, B) van Sergio Herman
66 Pure C* (Cadzand) van Sergio Herman en Syrco Bakker
102 Librije's Zusje van Sidney Schutte en Jonnie Boer
112 De Kromme Watergang** van Edwin en Blanche Vinke
123 InterScaldes** van Jannis en Claudia Brevet
150 De Treeswijkhoeve ** van Dick Middelweerd
175 &Samhoud** van Moshik Roth
Eerde dit jaar werden De Bokkedoorns, La Rive en De Lindenhof opgenomen in de top 200 van beste klassieke restaurants van het Amerikaanse platform Opinionated about Dining (OAD).
De top 20 van Europese restaurants 2017
1 | | L’Arpège | Alain Passard | | Paris, France |
2 | | Andreas Caminada | Andreas Caminada | | Fürstenau, Switzerland |
3 | | Faviken | Magnus Nilsson | | Järpen, Sweden |
4 | | Azurmendi | Eneko Atxa | | Larrabetzu, Spain |
5 | | De Librije | Jonnie Boer | | Zwolle, Netherlands |
6 | | Etxebarri | Victor Arguinzoniz | | Axpe, Spain |
7 | | Kadeau Bornholm (meals on the island of Bornholm) | Nikolai Nørregaard | | Bornholm, Denmark |
8 | | Restaurant Quique Dacosta | Quique Dacosta | | Dénia, Spain |
9 | | Le Calandre | Massimiliano Alajmo | | Rubano, Italy |
10 | | Osteria Francescana | Massimo Bottura | | Modena, Italy |
11 | | Astrance | Pascal Barbot | | Paris, France |
12 | | La Marine | Alexander Couillon | | Noirmoutier, France |
13 | | Daniel Berlin | Daniel Berlin | | Skåne Tranås, Sweden |
14 | | Sant Pau | Carme Ruscalleda | | Sant Pol de Mar, Spain |
15 | | El Celler de Can Roca | Joan Roca | | Girona, Spain |
16 | | Vendôme | Joachim Wissler | | Bergisch Gladbach, Germany |
17 | | Schloss Berg | Christian Bau | | Perl, Germany |
18 | | Flocons de Sel | Emmanuel Renaut | | Megève, France |
19 | | Fat Duck (after reopening) | Heston Blumenthal | | Bray, United Kingdom |
20 | | Geranium | Rasmus Kofoed | | Copenhagen, Denmark |
| | | | | |
De hele top 200 van Europese restaurants van 2017 vind je hier.