Henk Savelberg kookt niet meer op Nederlandse bodem maar vertrok zo'n drie jaar geleden naar Thailand waar hij sindsdien kookt in Restaurant Savelberg in Bangkok. Zijn restaurant in Voorburg deed hij over aan Carsten Klint die er Central Park bij Ron Blaauw begon. Henk Savelberg is altijd lid gebleven van de culinaire vriendenclub Les Patrons Cuisiniers.
De zes chefs zullen drie culinaire avonden verzorgen in de luxe resorts Soneva Fushi en Soneva Jani tussen 21 en 25 oktober. Het event wordt op 25 oktober afgesloten met the Soneva Fushi Chef Battle, waarin drie Michelinchefs de strijd met elkaar aangaan in kookwedstrijd.
De deelnemende chef-koks:
• André van Alten (*) – Restaurant La Provence, Driebergen-Rijsenburg
• Edwin Vinke (**) – Restaurant De Kromme Watergang, Hoofdplaat
• Jos Grootscholten (*) – Restaurant Perceel, Capelle aan den Ijssel
• Andre Van Doorn (*) – Restaurant Kasteel Heemstede, Houten
• Jarno Eggen (**) – Restaurant De Groene Lantaarn, Zuidwolde
• Wilco Berends (*) – Restaurant De Nederlanden, Vreeland
Eerder kookten chef-koks Martin Kruithof , Jarno Eggen, Cees Helder, Raymond Prinsen en Wilco Berends al in Thailand. Samen met collega Henk Savelberg verzorgden ze daar een diner voor 120 gasten in Savelbergs restaurant in Bangkok.