Jos Timmer en Wim de Beer volgen Bas Wiegel en Jarno van den Broek op, die na negen jaar De Kas verlaten. Wiegel wil zich oriënteren op een eigen restaurant en Van den Broek gaat reizen en werken in Azië.
Op de culinaire landkaart gezet
Restaurant De Kas is gevestigd in de voormalige stadskwekerij in park Frankendael in Amsterdam Oost en opende in 2001 haar deuren. Het restaurant met eigen kwekerij wordt jaarlijks bezocht door 50.000 gasten uit binnen- en buitenland. Eigenaar Gert Jan Hageman: 'Ontzettend jammer dat Bas en Jarno ons gaan verlaten. Maar na negen jaar is dat volkomen te begrijpen en niet tegen te houden. Het is goed dat ze een volgende uitdagende stap willen gaan maken. We zullen ze missen, ze hebben De Kas op de culinaire landkaart gezet.
'Keuze zegt iets over Kas en de chefs'
Met Jos Timmer en Wim de Beer denkt Hageman de ideale chefs gevonden te hebben. 'Bij Restaurant Rijks waren zij samen met Joris Bijdendijk vanaf de allereerste opzet tot nu verantwoordelijk voor de bliksemstart van de keuken, die eind vorig jaar beloond werd met een Michelinster. Dat zulke talenten voor ons kiezen zegt iets over ons bedrijf. Maar niet minder over Wim en Jos, die het aandurven om de toekomstige culinaire route voor De Kas met ons uit te stippelen. Beide chefs zijn enthousiast aanhanger van de Slow Food gedachte, iets wat goed aansluit bij de werkwijze van De Kas.'
Lees ook: De Kas raakt chef-kok kwijt
Ivan Beusink opvolger Timmer en De Beer bij Rijks
Sous-chef Ivan Beusink volgt Jos Timmer en Wim de Beer op bij Rijks in Amsterdam. Beusink is al sinds de opening van Rijks in dienst en promoveert nu naar de functie van chef de cuisine.